Krátke zprávy z domova: Brutální čin vyděsil i soudy. Mladíci ubili rozsekali muže mačetou a ubili pálkou

Za surovou vraždu muže v Bitozevsi na Lounsku si Tomáš Pavlis s konečnou platností odpyká 23 let ve vězení. Nejvyšší soud (NS) potvrdil, že pachatelé čin spáchali po předchozí úvaze a s mimořádnou brutalitou, výjimečný trest je tedy řádně odůvodněný. NS rozhodl před časem bez veřejného jednání, nyní zpřístupnil odůvodnění uvedla ČTK.

Spolupachatel Adam Kužel, který dostal o rok méně, mimořádný opravný prostředek nevyužil. Mladíci ubili devatenáctiletého muže baseballovou pálkou a posekali mačetou. Pavlis by ještě teoreticky mohl podat ústavní stížnost, zatím to podle dostupných informací neudělal.

Více info zde

Dva lidé se popálili při nočním požáru na Rychnovsku

Hasiči z Královéhradeckého kraje likvidovali v noci na středu požár v rodinném domě v Kostelci nad Orlicí na Rychnovsku. Plameny zranily dva obyvatele domu, záchranka je přepravila do nemocnice.

Více info Novinky.cz

Smrt matky a dvou dcer (†6 a †4) při nehodě u Liberce: Soud svěřil holčičky otci!

Nejdříve tragická havárie, smrt matky-řidičky a jejích dvou dcerušek. Aby toho nebylo málo, členka postižené rodiny obvinila matku, že srážka byla vlastně sebevraždou! Okolnosti nehody, která se stala v pátek u Mníšku na Liberecku, sleduje celé Česko. Byl to úmysl, nebo nešťastná náhoda? Jaká jsou PRO a PROTI, co se týká varianty sebevraždy?

Více info Blesk.cz

Muž nemohl chodit, dechová zkouška ukázala 3,5 promile

Oznámení o opilém muži, který ležel na trávě v ulici Jihlavská ve Velkém Meziříčí, přijali tamní policisté v pondělí 28. října kolem páté hodiny odpolední.
Jednatřicetiletý muž nebyl schopen chůze a dechová zkouška, kterou u něj policisté provedli, vykázala naměřenou hodnotu 3,53 promile alkoholu.

Více info denik.cz

 

Přejít nahoru