Krátke zprávy z domova: Dva cizinci surově zbili a shodili ve Zlíně muže z terasy

Kriminalisté stíhají vazebně dva cizince, kteří surově napadli muže, jemuž způsobili těžké zranění. Hrozí jim až deset let ve vězení. Incident se odehrál v pondělí kolem čtvrté hodiny ranní ve Zlíně na vstupní terase u domu. V domku pořádal šestatřicetiletý cizinec večírek na rozloučenou, jelikož měl druhý den odcestovat. Na večírek přizvali jeho známí další muže, které pořádně nikdo neznal. Ti se nad ránem dostali s šestatřicetiletým cizincem do konfliktu.

Více info: denik.cz

Otřesný případ: Jedenáctiletý chlapec sexuálně zneužíval mladší sestru

Panenky, autíčka, plyšáci? Kdepak. Za dveřmi dětských pokojíčků se někdy odehrávají věci, jimž se člověk zdráhá uvěřit. Potvrzuje to i případ z Klatovska, kde školák sexuálně zneužíval svoji o dva roky mladší sestřičku.

Víde info: denik.cz

Nevím, kdo to psal, říká žena souzená za nenávistný komentář o běžencích

Plzeňský okresní soud se začal zabývat nenávistným komentářem, který podle žalobce napsala na Facebook loni v únoru pětadvacetiletá Lucie I. Příspěvek reagoval na zprávu o běžencích zadržených na dálnici D5 u Plzně. „A my na ně budeme platit… proč ty autobusy radši nezapálili…“ stálo v komentáři.

Více info iDnes.cz

Vedení pardubické nemocnice prý o poškození zdraví novorozence nevědělo, primář nic neřekl

 

Před čtyřmi měsíci měl pochybit personál pardubické nemocnice. Kvůli pozdnímu podání antibiotik má předčasně narozená holčička zřejmě nevratně poškozený mozek. Vedení nemocnice v pátek svolalo k tomuto neštěstí brífink, ale odmítlo sdělit zdravotní stav malé pacientky i to, jak a v čem lékaři pochybili. Přiznalo ale, že primář novorozeneckého oddělení vážnou situaci vedení nemocnice nenahlásil a to se o ní dozvědělo až po čtyřech měsících.

Více info: Novinky.cz

Přejít nahoru