Krátke zprávy z domova: Tragická nehoda uzavřela silnici 35 na Svitavsku, Samuel (†7) zemřel v nemocnici. Rodina z jeho smrti viní lékařku

Mezi Litomyšlí a Janovem na Svitavsku se v úterý ráno čelně srazilo nákladní auto s osobním. Řidič auta zemřel, druhý řidič není zraněn.

Více info: Novinky.cz

Bezradný muž chtěl skočit pod vlak, zachránil jej telefonát na policii

Neznámý volající zachránil život pětačtyřicetiletému muži ze Zlína, který chtěl skoncovat se životem. Viděl podnapilého muže u železniční trati a přivolal strážníky, kteří nešťastníka vyslechli, a záchranka jej pak přepravila do nemocnice.

Více info: Novinky.cz

Samuel (†7) zemřel v nemocnici. Rodina z jeho smrti viní lékařku

Bylo mu teprve sedm let, když ho zastihla smrt. Malý Samuel s metabolickou poruchou dostal teploty a silný kašel. Maminka s ním proto šla k lékařce, která mu předepsala antibiotika a sirup. Jenže druhý den se jeho stav nezlepšoval, a proto ho vzala na pohotovost. Z ní odvezli dítě do nemocnice ve Staré Ľubovni. Tam se ale dítě podle rodiny nedočkalo adekvátní péče. Malý Samko nakonec zemřel.

Více info: Blesk.cz

Pravda o „pražských orgiích“ s Gottem a Slováčkem: Ženy si prostě střídali, říká Ringo Čech

Jaké byly dekadentní večírky v bytě malíře Alfonse Muchy (†78), které pořádal jeho syn a spisovatel Jiří (†76) v dobách normalizace? O tom vypráví nejenom nový film Ireny Pavláskové (59) Pražské orgie, ale i jejich přímí účastníci, jako třeba František Ringo Čech (76).

Dostat se na věhlasné Muchovy večírky na Hradčany, bylo velké vyznamenání. Vždyť tam chodil Václav Havel (†75), Pavel Landovský (†78), Karel Gott (80), Ladislav Štaidl(74), Felix Slováček (76), Ondřej Soukup (68), Petr Hapka (†70) nebo Miloš Kopecký (†73). Prostě všichni, kdo něco znamenali.

Více info: Blesk.cz

 

Přejít nahoru