Krátke zprávy z domova: Úroky hypoték padají. I tak ale můžeme Slovákům stále závidět

Hypotéky budou v Česku dál zlevňovat, v příštím roce průměrná úroková sazba zamíří ke dvěma procentům, odhadují Novinkami oslovení ekonomové. Ta nyní činí 2,47 procenta. Ze sousedních zemí jsou hypotéky levnější na Slovensku či v Rakousku, naopak dražší v Polsku nebo Maďarsku.

„Vzhledem k nízkým dlouhodobým sazbám na mezibankovním trhu lze očekávat i další pokles hypotečních sazeb. Do nízkých cen hypoték promlouvá i poměrně ostrá konkurence na bankovním trhu. Proto nelze vyloučit, že by se ve střednědobém horizontu vydaly průměrné hypoteční sazby až k hranici dvou procent,” řekl Novinkám analytik společnosti Cyrrus Tomáš Pfeiler.

Více info novinky.cz

Hasiči si zavolali na pomoc policejní odstřelovače. Zlikvidovali tlakovou lahev

Policejní odstřelovači asistovali ve čtvrtek středočeským hasičům u zásahu v Jevanech. Hasiči potřebovali prostřelit tlakovou lahev, v níž probíhala chemická reakce a hrozil výbuch. Policisté lahev zasáhli třemi střelami.

Více info novinky.cz

Na D1 se srazila cisterna s kamionem. Dálnice byla uzavřena

Cisterna s asfaltem narazila v mlze na dálnici D1 v pátek ráno do kamionu. Silnice byla u Ostrovačic na Brněnsku přes tři hodiny uzavřena a tvořily se kolony. Nikdo nebyl zraněn.

Více info novinky.cz

Dívka se sklony ke lhaní obvinila mladíka ze znásilnění, soud jí neuvěřil

Po více než ročním vyšetřování zprostil českobudějovický krajský soud dvacetiletého Milana D. obžaloby ze znásilnění nezletilé dívky. Mladíkovi přitom hrozilo až dvanáctileté vězení. Soud ale dospěl k závěru, že dívka s ním měla sex dobrovolně a násilí si vymyslela.

Více info blesk.cz

 

Přejít nahoru