Radim Fiala: Gott sa nebál otvorene povedať “politicky nekorektné” názory, za ktoré ho slniečkari dehonestovali

Vo svojom príspevku na Faceboku Radim Fiala poznamenal, že Karel Gott bol, nielen “prvotriednym umelcom, ktorý sa stal národnou ikonou, ale bol to aj človek, ktorý sa nebál otvorene povedať, politicky nekorektné ‘názory, za ktoré ho slniečkari dehonestovali“ a dodal, že tieto názory sa v niečom zhodovali aj s postojom SPD.

K myšlienke, aby Karlovi Gottovi vystrojili štátny pohreb, uviedol, že si to “určite zaslúži“.

Ďalej pripomenul niekoľko rozhovorov, ktoré Gott poskytol rôznym médiám, v ktorých vyjadril svoj postoj k Trumpovi, hovoril o migračnej kríze a svetovej globalizácii.

https://www.facebook.com/radimfiala.cz/posts/2711518048866985

Gottov názor na utečeneckú krízu

Migračná kríza, ktorá vyvrcholila v lete 2015, bola podľa majstra riadeným procesom, ktorý rozhodne nevyvolali spontánne, ktorého cieľom je oslabenie ekonomického rastu Európy. Uviedol to v rozhovore pre Týden v roku 2016.

“Robia to dômyselne, strkajú pred kamery novinárov deti. Videli ste to tiež, nie? Nerozmýšľate o tom? Pozrite, ako sa tie deti prosebne pozerajú… A nepomôžete im… Ale za nimi vidíte mladíkov s mobilnými telefónmi, ktorí kalkulujú, posielajú si správy a tvrdia, že idú za príbuznými do Európy. Sú oblečení ako málokto v Prahe, majú moderné športové oblečenie, sila a energia z nich len srší,” takto spevák opísal situáciu pred tromi rokmi.

Gott vtedy kriticky podotkol, že Európa v súčasnosti prechádza diverziou, čo vraj musí byť každému jasné, keď nekontrolujeme hranice.

“Skôr tadiaľ neprekĺzla myš a zrazu prídu nejakí ľudia, nikto nevie odkiaľ, prečo či majú doklady. A čo my na to? Refugees welcome!,” nepáčilo sa mu.

Gott: Donald Trump zvoleným svojim Američanom vracia nádej

V rovnakom roku 2016 poskytol Karel Gott portálu PatlamentníListy.cz komentár ohľadom výsledku amerických prezidentských volieb a podporil Donalda Trumpa.

“Donalda Trumpa aj Hillary Clintonovú som veľmi pozorne sledoval, najmä preto, aby som vypozoroval, ako si svojou rečou a prejavom dokážu získať amerického voliča. Pretože Američania túžia po starom obraze Ameriky – túžia po úspechu, sebavedomiu, a to svojim voličom Donald Trump, podľa môjho, vrátil. Najmä svojim presvedčivým a zrozumiteľným prejavom,” uviedol legendárny spevák.

Podľa Gotta je Trump vlastne pre Američanov stelesnením amerického sna. “Donald Trump im totiž vracia nádej, že opäť premení americký sen na skutočnosť. Ako sa to podarilo napríklad Ronaldovi Reaganovi,” dodal pre ParlamentníListy.cz spevák.

 

O Leninovi a iluminátoch

V roku 2001 Gott poskytol obsiahly vzhľad do svojich názorov na tému chodu a riadenia sveta.

“Politika sa odvíja podľa presných scenárov, nič sa nedeje náhodou, aj to najhoršie ako vojny. Vždy sa o víťazoch rozhodlo dávno predtým. Rovnaké banky podporovali toho, kto ich rozpútal, a vyjednávali s tým, koho napadli. Dohováral sa, čím budú platiť, až im budú posielať zbrane. Beh sveta riadia tieto vysoké nadštátne kruhy, tzv. ilumináti alebo osvietenci, a tiež sväté rády a lóže až po mysticko–okultné organizácie,” uviedol spevák v roku 2001 v rozhovore pre Lidovky.

Podľa neho jedným z viditeľných príkladov bola ruská revolúcia.

“Alebo také víťazstvo proletariátu, ktorý viedla ruská inteligencia, platená najvyššími západnými finančnými a priemyselnými kruhmi. Zakladateľ Červenej armády Lev Trockij a jeho súdruhovia pripravovali na území Standard Oil v New Jersey a vyslaní prezidentom newyorskej banky Jacobom Schiffom do Petrohradu s podporou pre revolúciu vo výške dvadsiatich miliónov dolárov v zlate. Nemeckí priemyselní magnáti a poradcovia cisára zase vybavili Lenina a jeho apoštolov z Zürichu, aby potom Rusko muselo podpísať brestlitovský mier a oni mohli opustiť východný front, kde mali zbytočné straty,” povedal Gott a dodal, že“ keď sa boľševizmus alebo iné ,revolúcie‘ rozmontujú, zrazu zbadáte ľudí, ktorí vyzerajú rovnako ako Trockij, a zistíte, že ste zase za blbca”.

 

Varovanie pred totalitnou svetovládou

Podľa Gotta hrozí, že celosvetový vývoj kráča k totálnej globalizácii, ktorá vyústi v jednu totalitnú svetovládu.

“Časom všetky malé banky padnú – už to pomaly začína, bankoví giganti budú fúzovať, až nakoniec ostane jediný bankový dom, ktorý bude všetkým diktovať. Vznikne jedna svetová mena, ktorá bude všetko riadiť, a potom už je len krôčik na bezhotovostný platobný systém pomocou mikročipov a laserových neviditeľných kódov – najskôr ich budeme mať zabudované v tele. A tým bude možné z jedného vládneho centra získať o každom informáciu a každého kontrolovať. Už si na to zvykáme, vnímame to ako samozrejmosť – tie identifikačné čísla sú kreditné karty. Zatiaľ je to veľmi príjemné a aj ďalší vývoj v tomto smere nám bude pripadať praktický, výhodný, a hlavne pohodlný, ale časom zistíme, že sme sa stali objektom, nielen kontroly, ale aj manipulácie s myslením,” bol presvedčený majster.

“Bojím sa toho, že sa nakoniec naplnia všetky orwellovské vízie, ktoré pri svojom vzniku vyzerali tak neskutočné. Napadlo mi, že možno príde doba, možno sa jej ešte dožijem, kedy budeme nostalgicky spomínať na minulé totality. V každom prípade, keď už sa vtedy nedalo robiť vôbec nič, tak si aspoň ľudia mohli pre seba nechať svoje myšlienky a názory,” povedal Gott v rozhovore pre Ľudovky v roku 2001.

(zdroj: hlavnespravy.sk, foto: Shutterstock)

 

Přejít nahoru