Retro: Slušní lidé začali řešit brněnský problém s gangy a věci se dávají do pohybu + VIDEO

Díky tomu, že jde o Brňáky s vřelým vztahem ke svému městu, a skutečnou znalostí jeho dobrých i špatných stránek, dokáží tak řešit i situace, na které město a stát leckdy nestačí. Platí to i v případě nedávno medializovaného problému s tzv. Vaňkovka gangem.

Řeší se nejen problém s tímto gangem, ale i prevence do budoucnosti.

V případě prevence Slušní lidé stanovili pro jednotlivé městské části své bezpečnostní experty. Ti mají být kontaktem v komunitě, který napadeným dokáže pružně podat pomocnou ruku. Pro děti a jistě i nejen pro ně budou připraveny kurzy sebeobrany. Slušní lidé mohou využít toho, že je mezi nimi mnoho aktivních sportovců.

Setkali se i s některými napadenými, aby si udělali obrázek o situaci, a získali informace z první ruky kde k problémům dochází, kdo je způsobuje, a co se přesně děje.

https://www.facebook.com/SlusniLideSeVracejiBrno/videos/1010398992456062/?t=0

Včera dokonce zveřejnili video ze setkání s některými členy “gangu” Vaňkovka. Z něj vyplynulo, že hlavní aktéři brněnského násilí se v tuto chvíli díky aktivitám Slušných lidí bojí vyjít na ulici, ani se setkání nechtěli zúčastnit. Zjistilo se, že údajný “šéf gangu” řečený Kapitán žádným šéfem není, a udělal to z něj pouze starosta brněnské části Bohunice, a média. Mladíci vědí, že jsou pod dohledem, a že Slušní lidé násilí v brněnských ulicích proti dětem nebudou tolerovat.

https://www.facebook.com/SlusniLideSeVracejiBrno/videos/1012157415613553/?t=0

Zdá se, že v Brně bude opět klid. Jak Slušní lidé říkají, “Toto je vaše město a my vám ho vrátíme zpět!” Pokud uspějí ve volbách, zaměří se i na volný čas těch samých mladíků, kteří tráví dny potulováním se po ulicích a vyvoláváním konfliktů. To se zatím státu nepodařilo.

(zdroj: stredoevropan.cz, foto: Shutterstock)

Přejít nahoru