PRVNÍ NA SVĚTE: Dokument odhalující první transplantaci penisu a šourku poté, co byly utržené vojákovi při výbuchu bomby!

Lékaři na Johns Hopkins University v Baltimore v USA museli vymyslet nové techniky, aby krev mohla proudit do nového, darovaného penisu.

Muž je nyní schopen dosáhnout téměř normální erekci a může opět mít orgasmus, podle zprávy zveřejněné v New England Journal of Medicine – rok po operaci.

Pacient pojmenován jen jako Ray, přivítal průkopnickou operaci “nejlepší rozhodnutí, jaké jsem kdy udělal” a nyní “opět se cítím úplně fit”.

Zranění se mu stalo, když je přepadli bojovníci Talibanu v Afghánistánu a vybuchla pod ním bomba IED.

Výbuch v roce 2010 odstranil nohy americkému vojákovi amerického námořnictva nad kolenem – jakož i jeho genitálie, které pro něj byly nejničivější.

Počítačová rekonstrukce ukazuje, jak výbuch bomby odtrhl Rayovi 1,5 cm tkáně penisu, chybí šourk a kus jeho břicha

“Vzpomínám si, že jsem si rychle pomyslel: To není dobré.”

V roce 2013 se Ray setkal s plastickým chirurgem Richardem Redettom z Johns Hopkins Medicine v Baltimore, aby prodiskutoval své možnosti.

Redett řekl, že Ray, který je v polovině věku 30. let a kráčí s dvěma protetickými nohama, by mohl být ideálním kandidátem na podstoupení transpozice dominantního penisu.

Ray řekl: “Toto bylo vlastně něco, co by mě mohlo opravit. Mohl bych se vrátit k normálu. ”

Redett řekl: “Vlákna jsou menší než lidské vlasy. Pokud nejste v mikro rozsahu, nemůžete je dokonce vidět. ”

Odrhnutý penis a miešok

V době setkání se této operací podrobila pouze jedna osoba a od té doby pouze 3 pacienti na světě.

První transplantace penisu rudimentární se uskutečnila v roce 2006 na 44-letém muži v Číně, který si ho údajně nechal odstranit na příkaz své manželky.

V roce 2014 podstoupil transplantaci penisu 21letá osoba z Kapského Města v Jižní Africe, který po poškozené obřízce utrpěl gangrénu.

Dále lékaři ve všeobecné nemocnici v Massachusetts operovali 64-letého muže, který v roce 2016 ztratil penis kvůli rakovině.

V roce 2017 stejní jihoafričtí lékaři po transplantaci v roce 2014 udělali znovu u 41-letého muže, který také trpěl gangrénou po odřezků.

(SUN, foto: Pixabay)

Přejít nahoru