Vyhynutí LIDSTVA? Vědci děsí veřejnost vážným objevem! Třeba se obávat?

Dopad asteroidu na Zemi způsobil katastrofu, která vyhladila některé živočišné druhy. Nechybělo mnoho a mohla vést ik zániku lidské populace. Tvrdí to vědci z Univerzity Witwatersrand v Johannesburgu. Informoval server DailyMail.

Před téměř 13 tisíci lety žili pravěcí lidé v Severní Americe, náhle však zcela zmizely. Jihoafričtí odborníci tvrdí, že to je proto, že došlo ke klimatickým změnám, které nezpůsobily jen zánik této, ale i jiných raných lidských civilizací.

Vědci se domnívají, že za tím stojí právě pár asteroidů, které vyvolaly globální ochlazení a Země se ocitla v mírné době ledové, zatímco hladiny moří stoupaly.

Podle vědců nelze vyloučit, že se něco podobného nemůže stát znovu. Chtějí proto, aby se lidstvo více obrnili proti podobným hrozbám.

Archeologové v Severní Americe a Africe se shodují, že na obou těchto kontinentech došlo k velkým změnám. Fakt že za nimi stojí asteroid ale na 100% nyní ještě tvrdit nemohou.

Přesto této teorii nahrává i nový objev. Nedávno byl v severním Grónsku pod ledovcem Hiawatha nalezen kráter velký třicet kilometrů. Vědci předpokládají, že ho vytvořil právě tento asteroid, který tam dopadl před 12 800 lety.

(foto: Pixabay)

Přejít nahoru