Jihlavská radnice chce dotacemi pomoct uspořadetelům kulturních akcí. Uspořádá seminář věnovaný postupu při vyplnění žádostí

„Pro žadatele bude uspořádán seminář věnovaný především postupu ke správnému vyplnění a podání žádostí a následnému vyúčtování projektů. V rámci semináře budou žadatelé seznámeni s nejčastějšími nedostatky v žádostech a důsledky porušování podmínek smlouvy o poskytnutí dotace,“ uvedla Daniela Krišková z odboru školství, kultury a tělovýchovy jihlavského magistrátu v tiskové zprávě. Jak se dále v ní uvádí, seminář se uskuteční 20. listopadu od 16 hodin v zasedací místnosti zastupitelstva města v prvním patře jihlavské radnice při vstupu z Masarykova náměstí 1/97.

Po vyhodnocení žádostí v příslušné komisi jsou žádosti předloženy k projednání Radě nebo Zastupitelstvu města Jihlavy, a to v závislosti na výši požadované dotace – do výše 50 000 Kč projednává rada města, dotace nad 50 000 Kč pak zastupitelstvo. Žádosti se budou projednávat na únorových zasedáních.

U programu malých kulturních projektů (dotace do maximální výše 30 000 Kč) je podávání žádostí rozděleno na dvě kola. První příjem žádostí proběhne paralelně s ostatními žádostmi od 4. prosince 2019 do 3. ledna 2020, uskuteční se však také druhý příjem žádostí, a to od 1. do 24. května 2020. Uzávěrka platí vždy poslední den, a to do 14 hodin.

(SCa, ČA, foto: Pixabay)

Přejít nahoru