Krátke zprávy z domova: Martínka (†22 měs.) vyhodila matka z okna? Policie ji obvinila z vraždy, otec promluvil

Matěj (29) a jeho blízcí prožívají tu největší bolest. Před rokem přišli o syna a vnoučka Martínka (†22 měs.). Co se stalo to osudné ráno na českobudějovickém sídlišti, kdy chlapeček zemřel, není zcela jasné. Média psala, že matka vyskočila ze 4. patra s dítětem. Chlapec byl na místě mrtvý, žena přežila s těžkými zraněními. Později byla obviněna ze zvlášť závažného zločinu vraždy. Ačkoliv uplynula dlouhá doba, matka Martina je stále na svobodě. Matěj marně čeká na spravedlnost a odpověď, proč jeho syn musel zemřít. O tom, co tragédii předcházelo a jak se vyrovnává se smrtí dítěte, se rozhodl promluvit pro Blesk Zprávy.

Více info: Blesk.cz

Podezřelí z vraždy Marie a Přemysla: Duši nebolí, když se řeže tělo, směje se na svobodě medik, který je prý chtěl připravit o vilu za 50 milionů

Končící šéf pražské mordparty Josef Mareš ve středu oznámil, že po pěti měsících pátrání našli těla pohřešovaných Marie (†72) a Přemysla (†57). Ostatky vyzvedli ke konci října potápěči ze dna nádrže Švihov a teprve až rozbor DNA potvrdil jejich totožnost. Ve vazbě od začátku září sedí mladý fyzik Tomáš (24), který čelí obvinění z vraždy a odmítá vypovídat. Jeho komplic, student medicíny, Jiří (24) je podezřelý ze spáchání podvodu a užívá si volnosti.

Více info: Blesk.cz

V centru Prahy shořel autobus

Dvě jednotky hasičů likvidovaly ve středu večer požár autobusu soukromého dopravce v centru Prahy. Plameny poškodily také přilehlý dům. Škoda činí odhadem půl druhého milionu.

„V ulici Na Poříčí došlo k požáru autobusu v plném rozsahu, přičemž byla poškozena také fasáda přilehlé budovy. Hasiči zasahovali dvěma vodními proudy,” sdělil na místě mluvčí hasičů Martin Kavka.

Více info: Novinky.cz

Pozor na hádky v kuchyni. Čeští vrazi nejčastěji se svými oběťmi žijí

Když v Česku někdo zemře násilnou smrtí, vrahem bude nejpravděpodobněji někdo velice blízký. Vztah mezi útočníkem a obětí je nejčastěji příbuzenský.

Podle prastaré lidské představy je svět „tam venku“ plný nebezpečí a nástrah. I podle ní se lidé snaží přirozeně chránit to nejcennější, co mají: své nejbližší, svou rodinu a svoje děti. Při pohledu do reality policejních statistik tahle představa vůbec neplatí. Nejnebezpečnější jsou lidé především svým blízkým. Z tohoto pohledu bude vrahem nejspíš někdo, koho oběť velice dobře zná.

Více info: Deník.cz

 

Přejít nahoru