Krátke zprávy z domova: Policie rozkrývá obří kauzu: 80 dětí a mladistvých se podílelo na zneužívání léků

Policisté nakonec zahájili 13 trestních řízení osob ve věku 14 do 20 let. Dva případy byly poté odloženy kvůli nízkému věku pachatelů. Novinářům to dnes řekl Michal Hradil z územního odboru policie v Přerově.

Děti a mladiství podle Hradila zneužívali léky Ritalin a Xanax, které jsou předepisovány například hyperaktivním dětem. Lék má na zdravého člověka povzbuzující účinky, podobně jako drogy. Případy zneužívání těchto léků kriminalisté zaznamenali na školách na Přerovsku i Olomoucku.

Více info: Eurozpravy.cz

Soud poslal rodinu údajných otrokářů za mříže! Vůdce bandy dostal 18 let

Ústecký krajský soud vynesl rozsudek nad skupinou údajných novodobých otrokářů. Ti měli do Velké Británie od roku 2004 lákat chudé lidi s příslibem nadprůměrných výdělků. Místo toho jim podle obžaloby zabavili doklady a nutili je pracovat jako pomocné síly. Ženy měly peníze vydělávat prostitucí.

Více info: tn.nova.cz

V zatáčce na Benešovsku se převrátila sanitka, pacienta vyprošťovali hasiči

Středočeští hasiči a záchranáři zasahovali ve čtvrtek dopoledne u obce Chotýšany na Benešovsku, kde havarovala sanitka s pacientem. V zatáčce se vůz převrátil na bok. Na místo letěl vrtulník letecké záchranné služby.

Více info: blesk.cz

 

Přejít nahoru