Okamura prozradil, jaký hlavní cíl má Milion chvilek a jak pro politické účely používá datum 17. listopadu

Na úvod politik poznamenal, že na předešlýc demonstracích v Praze vystoupili politici ODS, TOP 09, Piráti, KDU-ČSL, ČSSD a STAN.

„Nikdo jiný nebyl pozván, a zároveň tam pan Mikuláš Minář pomlouval mimo prezidenta Zemana také SPD, přestože nejsme ve vládě a nikdy jsme pro tuto vládu nehlasovali. Takže je zcela zřejmé, že se jedná o politickou předvolební akci s cílem podpořit výše uvedené strany a tak je na to potřeba nahlížet. Právo demonstrovat má samozřejmě každý občan a buďme za toto právo rádi,” píše lídr strany.
Dále Okamura poukazuje na to, že pořadatelé akce žádají odchod vybraných politiků (Miloše Zemana, Andreje Babiše a Marie Benešové), zároveň však kritizují SPD, která jako jediná ve Sněmovně navrhla demokratický zákon o referendu a o přímé volbě a odvolatelnosti politiků a jejich přímé hmotné odpovědnosti.

„Tyto naše návrhy zákonů však již dva roky blokují právě politici stran, které vystupují na demonstracích Milionu chvilek. Na tomto faktu tedy jasně vidíme, že aktivistům z Milionu chvilek vůbec nejde o prosazování demokracie,” neskrývá své rozhořčení Okamura.

Podle jeho názoru je cílem chvilikářů pokus neuznat výsledek demokratických voleb a „majdanizovat politiku“. Dodal, že v tomto případe jde o zásadní popírání respektu k výsledkům demokratických voleb.

„Demokracie je spojena i s odpovědností přijímat výsledek vůle voličů. Akce je spojena s konkrétními představiteli některých politických stran takzvaného demobloku a pro zájmy těchto stran zneužívá výročí 17. listopadu. Je přesným opakem toho co organizátoři hlásají,” varuje lídr SPD.

Na závěr příspěvku politik podotkl, že ve skutečnosti Milion chvilek usiluje o diktát popírající demokracii jako soutěž volebních programů a idejí.

https://www.facebook.com/cz.sputnik/videos/388693778496502/?t=0

Navíc, jak píše Okamura, zmíněný spolek jedná s podporou politických neziskových organizací a v zájmu nadnárodního řízení České republiky globalisty z EU.

Nastínění plánu spolku
Včera jsme psali o tom, že zástupci českých opozičních stran se dnes setkali se zástupci spolku Milion chvilek pro demokracii. Jednalo se o nadcházející demonstraci na Letné a skutečné politické situaci v České republice.

O schůzce Milion chvilek informoval na svých účtech na sociálních sítích, k příspěvkům byla také přidaná fotografie, na které lze vidět předsedu spolku Mikuláše Mináře a jeho místopředsedu Benjamina Rolla za přítomnosti předsedy ODS Petra Fialy, předsedy Pirátů Ivana Bartoše, předsedy STAN Víta Rakušana a předsedy KDU-ČSL Marka Výborného. Schůzky se také zúčastnila první místopředsedkyně TOP 09 Markéta Pekarová Adamová.

„Vzájemně jsme se informovali o tom, jak vnímáme současnou situaci a co pokládáme za důležité,“ uvádí se v příspěvku spolku.

Dodává se také, že zástupci opozičních stran byli informováni o tom, že spolek na Letné je vyzve k určitým krokům. Neuvádí se však k jakým.

Akce 16. listopadu na Letné
Milion chvilek pro demokracii plánuje na 16. listopad další demonstraci na pražské Letné. Během pondělní konference spolek představil své požadavky včetně ultimáta českému premiérovi Andreji Babišovi – ten by měl odstoupit, jestli se nezbaví Agrofertu a neodvolá ministryni spravedlnosti Marii Benešovou.

Premiér ultimátum okomentoval a uvedl, že převedl holding Agrofert do svěřeneckého fondu. Uvedl také, že podle něj organizátoři demonstrace využívají atmosféru výročí 17. listopadu.

Kampaň Milionu chvilek trvá od února 2018. Dosud největší demonstrace organizovaná tímto spolkem proběhla 23. června v Praze a zúčastnilo se jí až čtvrt milionu lidí.

(zdroj: cz.sputniknews.com, foto: Shutterstock)

Přejít nahoru