Tragedie dvou autobusů na českých silnicích si vyžádali i oběť, U Břeclavi se srazil autobus s dvěma auty. Výsledkem je šest zraněných

Nehoda, při které autobus podle prvních informací naboural zezadu do nákladního vozu, se stala na silnici kousek od kruhového objezdu, kde se sjíždí na teplickou dálnici D8. Řidič autobusu zůstal po havárii ve voze zaklíněný, s jeho vyproštěním pomáhali hasiči. Dechová zkouška u něj neukázala přítomnost alkoholu.

Podle informací ČTK byly v autobusu děti starší deseti let, které se vracely ze školního výletu. Česká televize uvedla, že v autobuse jelo 45 školáků. Ve směru na Velvary i ve směru na Mělník se na silnici tvoří kolony, na místě pokračuje odstraňování havarovaných vozů a úklid silnice. Podle jednotného systému dopravních informací ŘSD je předpoklad otevření silnice kolem 17:00. Učitelka, která zemřela, seděla na předním sedadle. “Přivolaný lékař na místě konstatoval smrt, její zranění byla neslučitelná se životem,” uvedla Effenbergerová. Řidič byl s vážnými zraněním po nezbytné péči převezen do pražské vinohradské nemocnice. Děti měly podle mluvčí záchranky převážně pohmožděniny a lehčí poranění, po ošetření na místě byly přepraveny do pražských nemocnic Motol, Bulovka a v Krči. Druhou pedagožku s lehkými zraněními převezli záchranáři též do nemocnice. Na místě zasahovalo pět posádek záchranářů a k tomu ještě lékař.

U Břeclavi se srazil autobus s dvěma auty. Výsledkem je šest zraněných

Další nehoda autobusu, dodávky s návěsem a osobního auta se udála u Břeclavi, kde se před 6:00 zranilo lehce šest lidí. Pět z nich byli cestující z linkového autobusu. ČTK to řekli mluvčí hasičů, policistů i záchranářů.  “Dodávka vezla na návěsu domácí bazén. Náklad se rozkmital a dodávka bokem narazila do linkového autobusu, který jel v protisměru od Břeclavi na Hodonín. Do návěsu dodávky pak následně narazil ještě osobní automobil,” uvedla břeclavská policejní mluvčí Kamila Haraštová.

(SCa, ČA, foto: Pixabay)

Přejít nahoru