Proč svět neví o “Anti-Grete”

Její jméno je Izabella Nilsson Jarvandi a má účet i na Twiter. “Anti-Greta” je proti globalismu, propagaci LGBT ve školách, za ochranu tradičních rodinných hodnot a bojuje proti nelegálním migrantům.

“Izabella Nilsson Jarvandi se narodila v listopadu 2003 ve švédském Göteborgu. Její matka je ze Švédska a otec pochází z Íránu. Vyrostla v takzvaném “ghettu”. Tam viděla na vlastní oči, kam vede nekontrolovaná migrace. Ve škole čelila konfliktům kvůli svému původu, “uvedl portál ecology.md.

Na základě vlastnéhé života získala Izabella zkušenosti, které formovaly její názory. A začala se občanský angažovat. Švédská veřejnost si ji všimla v prosinci 2018, kdy vystoupila na náměstí Mynttorget v Göteborgu.

Izabella nesouhlasí s podpisem globální dohody o migraci. Říká, že část migrantů ve Švédsku tvoří “skupiny násilníků” A mnozí z nich by měly být vyhoštěni ze země.

“Hledám pravdu a spravedlnost pro své milované Švédsko. Jsme synové a dcery Vikingů a jednoho dne vstaneme. Jsem si jistá, že Bohové nás sledují a přísně potrestají zrádců, “uvedla Izabella v jednom z prohlášení.

V rusky mluvící části internetu zvaném i RuNet přibývají názory, že i na Západě je dívka nesouhlasící s Gretou Thunberg, Ačkoli se Izabella nezaměřuje přímo na témata životního prostředí, podobnost je zde však více než zřejmá. Obě se narodili ve stejném čase ve Švédsku a v raném věku se z nich staly aktivistky.

A pokud Greta na summitu OSN získala popularitu, uznání celebrit a podporu, ve světě médií hlavního proudu Izabelle téměř neznají.

Možná to bude tím, že “Greta je nástrojem propagandy a Izabella je její překážkou,” uvádí jeden ze statusů v sociální síti VKontakte.

(foto: Pixabay)

Přejít nahoru