Krátke zprávy z domova: Doplňky stravy vás můžou i zabít. Které látky v nich vám poškodí orgány?, Na Chodově se srazily dva autobusy, jeden plný malých dětí! 18 zraněných

Policejní honička v Plzni: Zfetovaný řidič se šesti zákazy ujížděl městem 160 km/h

Zběsilou jízdu přes celé město předvedl policistům v Plzni mladý řidič (23). Před blikajícími majáky ujížděl místy rychlostí 160 km/h! Nakonec ho policejní vůz zablokoval ve slepé uličce. Muž za volantem byl pod vlivem drog a měl několik zákazů řízení.

Mladý řidič si asi hodně věřil. V plzeňské části Lochotín to totiž audinou střihnul z vedlejší přímo do cesty policejnímu vozu. Auta se minula jen o vlásek. Řidič audi ani nepřibrzdil a ujížděl směrem do centra.

Více info a video: Blesk.cz

Doplňky stravy vás můžou i zabít. Které látky v nich vám poškodí orgány?

Spoléháte často na doplňky stravy? Tak byste měli vědět, že některé z nich obsahují látky, které vám mohou poškodit orgány, přispět ke vzniku rakoviny, případně způsobit srdeční selhání. Riziko závisí na celkovém zdravotním stavu, na výši dávek a na délce užívání. Týmy nezávislých lékařů a výzkumných pracovníků vybraly 15 nejrizikovějších látek a uveřejnila je americká spotřebitelská organizace Consumer Reports. Jaké to jsou a co vám mohou způsobit?

Více info: Blesk.cz

Na Chodově se srazily dva autobusy, jeden plný malých dětí! 18 zraněných

Na Chodově se ve středu ráno srazily dva autobusy, v jednom z nich cestovaly děti! Prvotní informace hovořily o zhruba 30 zraněných, záchranáři později počet upřesnili na 18, z toho pět dospělých a 13 dětí ve věku zhruba čtyř let. Je aktivován traumaplán.

Více info: Blesk.cz

Muže na Opavsku zavalil při kácení smrk, zaklíněný čekal na pomoc několik hodin

Moravskoslezští záchranáři zasahovali v lesním terénu na Opavsku u zraněného 26letého muže, kterého zavalil při kácení strom. Zůstal uvězněný zhruba pět hodin, zdravotníci ho přepravili do nemocnice s podezřením na zranění pánve a nohy.

Dělníka strom zavalil v úterý dopoledne u obce Hořejší Kunčice, záchranka se o něm dozvěděla po 16. hodině.

Více info: Novinky.cz

Na 18 ran nožem si obžalovaný nevzpomíná, po smrti soka odeslal fakturu

Českobudějovický krajský soud začal řešit vraždu v osadě u Volar na Prachaticku. Jednačtyřicetiletý Tomáš Burian podle obžaloby zabil letos v dubnu o jedenáct let mladšího bratra své družky, se kterým měl dlouholeté spory.

Během šarvátky mu podle spisu zasadil kuchyňským nožem osmnáct bodnořezných ran do oblasti hlavy, krku, rukou a hrudníku. Muž na místě zemřel.

Více info: iDnes.cz

 

Přejít nahoru