Redaktor ČT se ostře pustil do Ruska: Ta ruská bolševická neomalenost a nadřazenost, jak jsem rád, že patříme do Evropy!

Hynek ve svém statusu uvedl, že je rád, že už jsme třicet let součástí Evropy. A tento svůj názor následně vysvětlil.

„Ta ruská bolševická neomalenost a nadřazenost. Na druhé straně zemljanky, navoněná bída, ponižování vlastních lidí a nulové hygienické návyky. Do roku 89 náš nucený vzor. Jak jsem rád, že už 30 let patříme do Evropy! @PavelNovotnak,“ napsal na sociální síti.

Redaktor ve svém tweetu nezapomněl označit ani pražského starostu. Ten na slova Hynka následně reagoval:

„A s našimi médii to fakt není tak zlé. Až ten přímý kontakt s ruskými novináři, co k nám jezdí, a ta taškařice s tou státní televizí, mi umožnily doopravdy pochopit, jak bizarní a hrůzná je tamní mediální realita.“
Vystoupení Novotného v ruské televizi
Když se Novotný objevil v ruské televizi, vyvolalo to ostrou reakci. Důvodem nebyla ani tak jeho účast, ale spíše to, jak se starosta v živém vysílání ruské státní televize choval. Jeho projev totiž provázely úšklebky a výsměšné poznámky.

Názory na jeho vystoupení byly různé. Řadu komentátorů v Česku vystoupení řeporyjského starosty nadchlo. Vyzdvihli především to, že se ve vysílání jednoho z nejsledovanějších diskusních pořadů vysmál „ruské propagandě“ a připomněl ruské válečné zločiny.

„To je génius! On vystoupil v jedné z nesledovanějších televizí světa a připomněl v ní

Rusům, že zabíjeli Poláky (v Katyni, pozn. red.). Tleskám,“ napsal o vystoupení Pavla Novotného na svém Twitteru šéfredaktor portálu Forum 24 Pavel Šafr.
Novinář Jindřich Šídlo ze Seznamu.cz označil účast Novotného v ruském pořadu za „nejsebevědomější vystoupení českého politika vůči Rusku od dob odsunu sovětských vojsk“.

​Jiní ale starostu kvůli jeho chování označili za „blba“. Podle poslankyně za SPD Karly Maříkové má chování Pavla Novotného za cíl poškodit vztahy mezi Českou republikou a Ruskem. Další lidé si stojí za tím, že by se starosta městské části „neměl vměšovat do zahraniční politiky Česka“.

K věci se vyjádřil také mluvčí českého prezidenta Jiří Ovčáček. Ten pochválil ruskou televizi za názorovou pluralitu.

„Kouknu na ČST Praha a vidím normalizační názorovou unylost, šeď a nudu. A pak zřím názorovou show v ruské televizi. Má to grády, šokuje. Emoce. Nevídané,“ napsal u sebe na Facebooku.

https://www.facebook.com/jiri.ovcacek1979/posts/2569306069804227

(zdroj: cz.sputniknews.com, foto: Shutterstock)

 

Přejít nahoru