Ruské systémy protivzdušné obrany S-400 pomohou Íránu sestřelit americké stíhačky F-35

Schopnosti těchto ruských systémů protivzdušné obrany / raketové obrany jsou dostatečné pro sledování pohybu jakéhokoli letectva amerických leteckých sil v západním Iráku, východním Jordánsku a severovýchodním Turecku.

Podle odborníků je Írán jedním z mála ruských vojenských spojenců v tomto regionu a v případě velkého vojenského konfliktu mezi oběma stranami bude Rusko připraveno poskytnout Teheránu potřebnou pomoc píše portál Bulgarianmillitary.

“V současné době má Rusko jedinečnou příležitost upozornit Írán na pohyb amerických a izraelských bojovníků ze západního směru. Mluvíme o použití výkonných radarů protivzdušné obrany C-400 a nedávno spuštěném kontejneru Radar, “poznamenává analytik.

Mělo by být vyjasněno, že světoví analytici hodnotí pravděpodobnost rozsáhlého vojenského konfliktu mezi Spojenými státy a Íránem jako velmi vysokou, a je pravděpodobné, že iránští příznivci – jemenští rebelové, Hizballáh, mobilizační síly lidí v Iráku atd. budou jse také chtít připojit ke konfliktu.

Přejít nahoru