Důvod k panice? Počet obětí úmrtí na Koronavirus v Číně vzrostl na 170 a vysíla obavy

Čtvrteční údaje pokrývají předchozích 24 hodin a představují nárůst o 38 úmrtí a 1737 případů, což je celkem 7 711. Z nových úmrtí bylo 37 v epicentru propuknutí v provincii Hubei a jedno v jihozápadní provincii S’-čchuan.

Zpráva přichází, když 195 Američanů evakuovaných z Wu-chanu, provinčního města Hubei s 11 miliony obyvatel, kde došlo k propuknutí nákazy, podstoupilo tři dny testování a monitorování na vojenské základně v jižní Kalifornii, aby se ujistilo, že nevykazují známky viru informuje Reuters.

Dr. Michael Ryan hovořil na tiskové konferenci v Ženevě ve středu poté, co se vrátil z cesty z Pekingu, kde se setkal s čínským prezidentem Xi Jinpingem a dalšími vedoucími vládními představiteli. Řekl, že Čína přijímá „mimořádná opatření tváří v tvář mimořádné výzvě“, kterou představuje ohnisko.

K dnešnímu dni je asi 99% případů v Číně. Ryan odhadl úmrtnost nového viru na 2%, ale uvedl, že toto číslo bylo velmi předběžné. S kolísajícím počtem případů a úmrtí jsou vědci schopni pouze vypracovat hrubý odhad míry úmrtnosti a je pravděpodobné, že chybí mnoho mírnějších případů viru.

Oproti tomu virus SARS zabil asi 10% lidí, kteří ho chytili. Nový virus pochází z rodiny koronavirů, která zahrnuje ty, které mohou způsobit nachlazení i závažnější onemocnění, jako jsou SARS a MERS.

Vědci tvrdí, že existuje mnoho otázek, které je třeba odpovědět ohledně nového viru, včetně toho, jak snadno se šíří a jak je závažný.

Přejít nahoru