Krátke zprávy z domova: Fakultní nemocnice Plzeň vydala varování ohledně koronaviru, Slavná fitness trenérka autem zabila dva lidi: Lucie odešla s podmínkou! Prokurátor žádá tvrdší trest

Fakultní nemocnice Plzeň vydala varování ohledně koronaviru

Vzhledem k tomu, že Německo již potvrdilo první případ nákazy novým koronavirem, vydala Fakultní nemocnice Plzeň tyto instrukce.

Doporučení epidemiologa FN Plzeň

V rámci šířícího se onemocnění koronavirem v Číně doporučujeme našim zaměstnancům a pacientům následující postupy i přes to, že pravděpodobnost importu zmíněného onemocnění do ČR není v současnosti nikterak vysoká:

nový virus se šíří pravděpodobně respirační cestou – obdobně jako virus chřipky, opatření k zabránění jeho šíření jsou obdobná jako je tomu u chřipky
onemocnění koronavirem může mít obdobné příznaky jako chřipka: bolest hlavy a kloubů, zvracení, malátnost, kašel, třesavka – později mohou mít zhoršující se průběh
pokud pacient má výše uvedené příznaky a navštívil destinaci, která byla Světovou zdravotnickou organizací definována jako oblast riziková, žádáme o jeho zavolání na Kliniku infekčních nemocí a cestovní medicíny na tel. 37 740 2264 a informování o této skutečnosti. Odborníci infekční kliniky telefonicky domluví další potřební kroky k léčbě

Více info krimi-plzen.cz

Dozorce prý slyšel ženiny výhrůžky exmanželovi, podle soudu lhal

Když předloni na podzim policisté obvinili Janu Podlahovou za nebezpečné vyhrožování bývalému manželovi, neuvědomovala si, že se něčeho takového dopustila.

Tehdy se vyšetřovatelé opírali o výpověď jejího expartnera, kterou mu jako svědek potvrdil jeho známý, vězeňský dozorce Jan Müller. Podle státního zástupce ale oba muži ženu lživě obvinili.

Více info novinky.cz

Slavná fitness trenérka autem zabila dva lidi: Lucie odešla s podmínkou! Prokurátor žádá tvrdší trest

K ohromné tragédii došlo před rokem a půl ve slovenském okrese Trenčín. Známá fitness trenérka Lucie K. (dnes 28) tam autem srazila Petera (†46) a jeho partnerku Andreu (†50), kteří byli na výletě na kolech. Oba dva vážným zraněním podlehli. Lucie od soudu odešla s pouhou podmínkou. S rozsudkem však nesouhlasí prokurátor, který žádá tvrdší trest.

V červenci roku 2018 se milovníci sportu Petr a Andrea vydali na projížďku na kolech. Výlet však pro partnery skončil tragicky.

Více info iDnes.cz

Přejít nahoru