Krátke zprávy z domova: Žena z Českých Budějovic se ubránila znásilnění, útočníka kopla do rozkroku, Zeman předal Blesku tajný dopis o Alexii (11). Co ví Benešová o otci i matce dívky?

Žena z Českých Budějovic se ubránila znásilnění, útočníka kopla do rozkroku

Českobudějovičtí kriminalisté pátrají po neznámém muži, který se v noci na sobotu v centru města pokusil znásilnit mladou ženu. K napadení došlo kolem tři čtvrtě na čtyři ráno na křižovatce Alešovy ulice a Vrchlického nábřeží. Žena se ubránila, útočníka kopla do rozkroku. Ten potom z místa utekl.

„Pachatel přistoupil ze strany ke 24leté ženě, kterou povalil na zem a pokusil se ji znásilnit. Žena se bránila křikem i fyzicky. Podařilo se jí muže kopnout do citlivého místa mezi nohy. Násilník se zalekl,“ uvedl mluvčí policie Jiří Matzner.  Z místa útoku utekl.

Více info Novinky.cz

Zásahová jednotka zadržela lupiče, kteří v Praze přepadli čerpací stanici

Policie v sobotu dopadla dva lupiče, kteří jsou podezřelí z přepadení čerpací stanice v pražských Malešicích. Zadržela je zásahová jednotka a jsou to pravděpodobně Rusové.

„Mohu potvrdit, že byli zadrženi dva podezřelí, kteří mají mít na svědomí šest loupeží. Po zadržení se oba cizinci k loupežím přiznali. Detektivové s nimi zahájili trestní stíhání pro trestný čin loupež. Policisté budou požadovat jejich vzetí do vazby,“ řekla Novinkám mluvčí policie Violeta Siřišťová.

Více info Novinky.cz

Pes na Chrudimsku zabil ženu: Kajínek prokousl hrdlo Evě (†38), matce 4 dětí

Utekl a zabíjel! Pes pojmenovaný podle nejslavnějšího vězně Jiřího Kajínka zabil v Otradově na Chrudimsku Evu (†38), matku čtyř dětí! Manžel ji našel v tratolišti krve po několika hodinách. Pes za útok nakonec zaplatil životem.

Otradovem na Chrudimsku otřásla čtyři dny před Vánocemi obrovská tragédie. Přibližně dvouletý čistokrevný československý vlčák Kajínek v noci utekl na pozemek sousedů a krvelačně zaútočil na Evu. Pokousal ji na horní části těla, zejména na krku.

Více info Blesk.cz

Zeman předal Blesku tajný dopis o Alexii (11). Co ví Benešová o otci i matce dívky?

Zažil, jak těžký je rozvod rodičů a následné soudy. Prezident Miloš Zeman (75) v pořadu Blesk.cz S prezidentem v Lánech řekl, že byl v podobné situaci jako školačka Alexia (11). A Blesku exkluzivně předal dopis s novými informacemi, který mu poslala ministryně spravedlnosti. Marie Benešová (za ANO) v něm mimo jiné uvádí názor znalců na oba rodiče dívenky.

Dotazy na nešťastnou Alexii, o jejímž případu Blesk dlouhodobě informuje, patřily vůbec k nejčetnějším, které čtenáři prezidentovi zasílali. Holčička, která dosud žila u mámy, se kvůli válce rodičů o péči musela na šest měsíců z rozhodnutí soudu přestěhovat do krizového centra v Brně.

Více info Blesk.cz

Rozsáhlý požár zachvátil halu v Brně. Napáchal škody za šest milionů

Hasiči v Brně odpoledne zasahovali u rozsáhlého požáru. V hale v Přízřenicích chytil nový stroj obložený gumou. Požár proto provázel hustý kouř. Nikdo se nezranil, škoda je ale šest milionů korun. Příčina vzplanutí zatím není známá.

Více info iDnes.cz

 

Přejít nahoru