Odejdou z Evropské unie další země? Odchod Velká Británie považuje za úspěch a může to ohrozit Evropský blok

Daubney uvedl, že jeho krátke působení v Evropském parlamentu odhalila rostoucí pocity proti EU mezi překvapivým počtem dalších členských států, o nichž tvrdí, že nyní „sledují, co se bude dít dál“. V den svého odjezdu z Bruselu na adresu Express.co.uk řekl bývalý europoslanec: „Je úžasné, kolik přátel jsme si vytvořili. Nebyli jsme odpadlíci, máme spoustu kamarádů z Německa , z Polska.

“Dali nám stálé ovace, když jsme na naše stoly postavili vlajky, postavili se za státní vlajku. Nedělejte chybu, euroskeptici sledují, co se bude dít dál.”

Daubney šokovaně navrhl, aby další dlaždice, která má být odstraněna z EU, by mohla být vedoucím členským státem Německu, pokud Británie poskytne klíčové zemi „důkaz“ úspěchu z bloku.

Pokračoval: „Pokud to dokážeme sami vytvořit, můžeme jít dopředu a vyrazit a stát se obrovskou mezinárodní silou bez EU, Němců…, který mají rádi důkazy.”

“Když uvidí důkaz, že můžete stát mimo EU, myslím, že se domino začne svrhávat.”

Zdá se, že francouzská eurosceptická vůdkyně Marine Le Pen zopakovala předpověď  Daubneye, když uvedla, že debata o Brexitu má podnítit další diskusi mezi zbývajícími členskými státy.

Paní Le Pen se oficiálně vzdala své nabídky na Frexit – nebo odchod Francie z EU – před volbami do Evropského parlamentu v květnu, ale v nedávném rozhovoru s Euronews obnovila svou víru „tam nesotrvat“.

Řekla: „Jsem naprosto přesvědčena.“ Informuje express.co.uk.

Přejít nahoru