Krátke zprávy z domova: Hlavní hygienička bude možná muset kvůli vzdělání skončit ve funkci, Expartner v Itálii ubodal Češku před zraky jejích dětí

Hlavní hygienička Eva Gottvaldová možná bude muset do roka opustit svou funkci. Důvodem je to, že nemá vzdělání, které chce část poslanců uzákonit. Sněmovní zdravotnický výbor změnu v novele zákona o ochraně veřejného zdraví podpořil. Dolní komora bude moci o předloze rozhodovat ve středu.

Poslanci ANO a KDU-ČSL požadují, aby hlavní hygienik měl lékařské vzdělání se specializací v oboru hygieny. Gottvaldová, která je hlavní hygieničkou a zároveň náměstkyní ministra zdravotnictví od července 2016, vystudovala výživu člověka na brněnské Masarykově univerzitě.

Více info iDnes.cz

Muž z Opavy se rozhodl zabít brutálním způsobem: Podpálil se, oběsil, ale přežil!

Drasticky se rozhodl v pátek v noci odejít z tohoto světa muž (35) v Opavě. Nejdříve se na balkoně v druhém patře domu polil hořlavinou, pak si kolem krku uvázal smyčku, zapálil se a přehoupl přes zábradlí. Přesto přežil…

Více info Blesk.cz

Expartner v Itálii ubodal Češku před zraky jejích dětí

Bývalý partner zabil ve městě Sorso na italském ostrově Sardinie jednačtyřicetiletou ženu z Česka. Útoku přihlížely i dvě ženiny děti, informoval dnes list Corriere della Sera. Pachatele policisté nedlouho po činu zadrželi. Muž měl kvůli dřívějšímu násilí soudně zakázáno se se ženou stýkat informuje ČTK.

Pětačtyřicetiletý Ital, který podle listu Corriere della Sera rozhodně nemá čistý trestní rejstřík, se s Češkou nejprve v sobotu večer pohádal před barem v městečku Sorso severně od Sassari.

Více info zde

 

 

Přejít nahoru