Krátke zprávy z domova: Vážná nehoda na Bruntálsku: Malé dítě utrpělo vážná zranění!, Božena Němcová: Nymfomanka uvězněná v nešťastném manželství s násilníkem

Dálnici D8 uzavřela hromadná nehoda

Dálnici D8 ve směru do Prahy uzavřela v úterý ráno zhruba na hodinu a půl hromadná nehoda čtyř vozidel na třetím kilometru. Podle předběžných informací byl jeden člověk lehce zraněn, řekl mluvčí středočeské policie Pavel Truxa.

Více info Novinky.cz

Myslivce stíhají za krádež hlavy jelena s mohutným parožím

Před jízdou nepil žádný alkohol, auto měl v pořádku, a přesto 36letý myslivec Petr M. loni v září nezastavil při kontrole policejní hlídce u Červeného Poříčí na Klatovsku. Po krátké honičce, kdy došlo k drobné nehodě, nakonec řidič zůstal stát. V kufru jeho fabie našli policisté čerstvě uříznutou hlavu dospělého jelena s mohutným parožím.

Více info Novinky.cz

Vážná nehoda na Bruntálsku: Malé dítě utrpělo vážná zranění!

V pondělí večer došlo na Bruntálsku k vážné dopravní nehodě. Těžce se zranila žena a několikaměsíční dítě! Na rovném úseku se střetla dvě osobní auta.

Velmi vážná zranění utrpěla v pondělí večer pětatřicetiletá řidička a několikaměsíční dítě při srážce dvou aut na Bruntálsku. Na rovném úseku silnice mezi Novými Heřminovy a Bruntálem žena vyjela s vozem Škoda do protisměru, kde se čelně střetla s protijedoucím autem. ČTK to sdělila policejní mluvčí Pavla Jiroušková.

Více info Blesk.cz

Božena Němcová: Nymfomanka uvězněná v nešťastném manželství s násilníkem

Na své dětství s babičkou Magdalénou Novotnou vzpomíná tato výborná spisovatelka a mimořádná žena v próze Babička (1855). Určitě se všem vybaví srdceryvná scéna ze stejnojmenného filmu, kdy jde Libuška Šafránková v roli Barunky pošeptat včelám, že babička zemřela. Dost bylo nostalgie a romantiky, možná jste to nevěděli, ale Božena Němcová (†41), která se narodila před nejspíše 200 lety (4. února 1820), byla pěkné číslo!

Představte si, že jste mladá a krásná dívka v rozpuku, po které letí polovina sociálních sítí, a vaši rodiče se rozhodnou, že si vezmete movitého a o patnáct let staršího pantátu. Dnes byste je s tímto nápadem poslali nejspíš k šípku a vaši followeři by je vypískali, ale za Boženiných časů se rodiče museli ctít a poslouchat.

Více info Blesk.cz

 

Přejít nahoru