Okamura zneužil Daniela Landu. Zpěvák si to nenechal líbit

“O svobodě slova se zde již fakticky nemůže hovořit… Žijeme nyní v době, kdy podobně jako v době komunismu nesmíte vyjádřit svůj názor.” Tento úryvek z rozhovoru o politické korektnosti, který Landa poskytnul serveru EU portal před více než devíti lety, se spolu s fotografií umělce objevil ve čtvrtek na profilu Tomia Okamury.

Sám předseda SPD se k němu vyjádřil a uvedl, že Landa má podle něj pravdu. Následně celý příspěvek nasměřoval proti islámu a muslimům.

“Obávám se, že Daniel Landa má pravdu. Opět nám noví totalitáři zavírají ústa a zakazují nám říkat pravdu o hrozbě islámu, imigrace či sluníčkářského neomarxismu. Pokud se ozvete, hned Vás neoprávněně onálepkují jako fašistu a rasistu. Na Západě již lidi za kritiku islámu či imigrace běžně trestně stíhají. Braňte s námi svobodu! Co myslíte Vy?” napsal Okamura.

Jeho příspěvku si všiml Landa, který se osobně rozhodl ohradit proti tomu, aby byly tímto způsobem využívány jeho fotografie či slova. “Pane Okamuro, důrazně Vás žádám, abyste mě nezatahoval do Vašich politických kampaní zveřejňováním mých fotografií a výroků (domnělých či pravých, vytržených z kontextu či starých – prostě žádných) na našich webech,” napsal Landa.

“Držím se od politiky stranou (ač pravidelně volím, ale ne Vás) a rád bych, aby u toho zůstalo. Budu-li mít potřebu se nějak politicky vyjadřovat, založím si vlastní stranu, nebo se k někomu přidám (což zatím určitě nehrozí), ale nechci vidět svůj ksicht promlouvat z politických webů či sociálních sítí, jako to nyní bez mého vědomí a souhlasu činíte Vy,” napsal dále.

Okamuru vyzval, aby se ve svých myšlenkách neoháněl známými lidmi, jako to udělal právě nyní. “Buďte sám za sebe, za Vaše myšlenky a za Vaší stranu a neohánějte se prosím žijícími celebritkami, které se ještě mohou bránit (jak právě činím). Děkují a přeji hezký den,” uzavřel Landa.

(zdroj: eurozpravy.cz)

Přejít nahoru