Radim Fiala: Belgický expremiér de facto řekl, že poučení z brexitu je odebrat suverenitu členským státům EU

a neuvěřitelná označil Fiala slova bývalého belgického premiéra a nynějšího europoslance Guye Verhofstadta, který bezprostředně naznačil, že Evropská unie potřebuje značné reformy poté, co ji opustila Velká Británie.

„Brexit je selháním Unie. Plyne z toho poučení: zreformujme Unii. Udělejme z ní opravdovou unii, unii bez výjimek, bez pobídek, bez vytáček. Jen tak můžeme bránit naše zájmy a naše hodnoty,“ zněla jeho slova.

Ve svém příspěvku na Facebooku se Fiala jednoznačně vyjádřil k tomuto výroku belgického politika. Tvrdí totiž, že jde o další snahu omezit suverenitu členských států EU. „Belgický expremiér, europoslanec a spojenec Babišova hnutí ANO Guy Verhofstadt de facto řekl, že poučení z brexitu je odebrat suverenitu členským státům EU a vytvoření evropského superstátu – unie!“ uvedl Fiala.

https://www.facebook.com/radimfiala.cz/posts/2998667983485322

Reakce uživatelů
Pod příspěvkem se objevily komentáře, kde se uživatelé rozhodně postavili proti rozšíření pravomocí EU a omezení české státní suverenity.

„My vaše ‚hodnoty‘ nechceme, nevážená eurovrchnosti. My chceme zpět svoji svobodu a svrchovanost, my chceme žít normálním, přirozeným životem, ve společnosti kde platí rozum, mravnost, tradice a kde na prvním místě stojí láska k rodině, národu a vlasti. Pryč z EU+NATO…!“ napsal uživatel Václav Hejcman.
Další uživatelé si vzpomněli na historii a varovali před zopakováním tragických událostí minulého století.

„Toto už se nedá ani komentovat, EU je zlo a diktatura, která si děla nároky na území suverénních státu omezováním jejich vůle v rozhodování vnitřních záležitosti. Lidé buďte na pozoru, vrací se pro nás katastrofální rok 1938. Nikdy se to nesmí stát,“  sdělil své obavy uživatel Antonín Šottník. Napsal portál cz.sputniknews.com.

Přejít nahoru