To je vrchol. Babišovi došla trpělivost s Českou televizí. Takhle se do ní pustil

Babiš hned na úvod svého každotýdenního hlášení vytáhl něco, čemu podle jeho slov nebudou lidé věřit. A sice ostře sledovaní audity. “Největší téma. A nejočekávanější událost byla kdy? Tuto středu. Tuto středu byla ohlášená na 13 hodin tiskovka SZIF a Ministerstva zemědělství, kde padne zásadní informace o jednání zástupců ČR se zástupci Evropské komise ohledně zemědělského auditu,” napsal.

Česká televize si podle něj od rána připravovala diváky neustálým opakováním reportáží o střetu zájmů a průběh tiskové konference přenášela živě. “Průběh tiskovky byl zjevně pro přítomné novináře obrovským zklamáním. Kromě ČTK, která do pár minut zveřejnila zprávu o všem podstatném, se ostatní servery probudily až po hodině a půl,” tvrdí.

Za vrchol ale považuje právě veřejnoprávní televizi. “Přestože je pro ni střet zájmů snad nejdůležitějším tématem posledních měsíců a dopoledne to tak i vypadalo, tak v hlavní zpravodajské relaci Události (od 19.00) se zpráva o tiskové konferenci objevila až ve TŘICÁTÉ SEDMÉ minutě pořadu,” napsal premiér.

Přednost dostala zpráva o výstavě fotografa Jovana Dezorta v Praze a o úspěchu helsinských vědců, kteří zdokumentovali nový druh polární záře. V minutové reportáži se pak podle něj divák ani nedozvěděl, že Evropská komise schválila platby, které Česko už v minulosti vyplatilo firmě Agrofert.

“Takže ČR tyto schválené dotace vracet nebude! Nezapomínejme, že se vracelo 32 miliard kvůli tradičním demokratickým stranám,” dodal Babiš závěrem úvodu.

(zdroj: eurozpravy.cz)

Přejít nahoru