Vyvadil rozšířil trestní oznámení na Novotného

Zakladatel Spolku přátel Ruska Jiří Vyvadil, tvrdí, že se Novotný svým rozhovorem pro televizi Россия 1 měl dopustit trestného činu výtržnosti. Podal na něj proto trestní oznámení, o kterém informoval server EuroZprávy.cz.

Oznámení také míří proti jeho druhému rozhovoru, který poskytl osobně ruské armádní televizní stanici Zvezda se sídlem v Moskvě, která je provozovaná Ruským ministerstvem obrany.

Další části oznámení míří na Novotného za to, že “označil maršála Koněva za sprostého vraha a špínu chlapa”, nebo za jeho komentář na sociální síti u videa, na němž vlakvedoucí Českých drah zmlátil agresivního cestujícího.

Vyvadil nyní server EuroZprávy.cz informoval, že oznámení rozšířil o další přečin. Novotný se podle něj dopustil hajlování, což má dokládat fotografie, která koluje na sociálních sítích. Používání tohoto symbolu nacistického Německa může být hodnoceno jako trestný čin s trestní sazbou od šesti měsíců až do deseti let odnětí svobody.

Novotný ale tvrdí, že se ničeho takového nedopustil. “Ta fotografie je z jednání zastupitelstva a je upravená graficky. Je z hlasování o vlasovcích,” uvedl pro EuroZprávy.cz starosta. Dodal, že vztyčená ruka není hajlováním.

Jeho slovům nahrává fakt, že na fotografii je i přes nízkou kvalitu patrný mikrofon, který má Novotný připnutý na klopě saka, a za ním je promítnut obraz z projektoru.

 

Přejít nahoru