Bývalý fotbalista Ronaldinho je v base

„Obecně se mu daří velmi dobře,“ řekl vězeňský strážce Blas Vera v telefonickém rozhovoru pro agenturu Reuters. “Vidím, že má dobré nálady, stejně jako ho vidíš v televizi, vždy se usmívá.”

Věra uvedla, že Ronaldinho a jeho bratr Roberto Assis, kteří byli v pátek zatčeni za použití falešného pasu Paraguayan, předloží svůj případ soudci v úterý.

Jejich právník Sergio Queiroz řekl agentuře Reuters, že požádali soud o propuštění do domácího vězení a nabídli záruky, že se nejedná o letové riziko.

Věra uvedla, že 39letý bývalý AC Milán a Paříž St-Germain vpřed a jeho bratr měli ve vězení na okraji hlavního města Asunción postele, televizi a ventilátor.

Bratři používají společnou koupelnu a mají právo používat venkovní terasu pravidelně.

Právníci páru jim poskytli jídlo a nejedli jídlo nabízené vězením.

Carlos Gamarra, bývalý kapitán Paraguayova národního týmu, který také hrál za několik brazilských klubů, navštívil v neděli Ronaldinha se skupinou bývalých hráčů ve vězení.

Vera uvedla, že se s Brazílií spřátelili další, kteří byli v pravidelných nedělních hodinách.

„Byla tam také skupina chlapců a dívek a on je přivítal, objal je a povídal si s nimi,“ řekl.

Ronaldinho, který byl loni jmenován brazilskou krajně pravicovou vládou jako turistický velvyslanec, dorazil ve středu do Paraguaye a pozval ho na jihoamerický stát vnitrozemský stát majitel kasina.

Přejít nahoru