JEDNODUCHÁ PREVENCE PROTI CHŘIPCE I KORONAVIRU – radí specialista v oboru

Při takovéto globální epidemii je téměř nemožné vyhnout se styku s virem  navzdory veškeré obezřetnosti. Kontakt s virem není takovým problémem, jako je jeho šíření.

Dokud jste ještě zdraví a neprojevují se symptomy infekce virem, abyste zabránili jeho šíření, zhoršení symptomů a rozvinutí sekundární infekce, existují jednoduché kroky, které můžete provádět, a které nejsou dostatečně v oficiální komunikaci vyzdviženy (namísto soustředění se na zásobení vakcínami) 1. časté mytí rukou!!! 2. “ruce pryč z obličeje”. Odolejte pokušení dotýkat se jakékoli části obličeje (pokud    nechcete jíst, mýt se, atd..  3. kloktejte 2x denně teplou slanou vodou (používejte Listerin, pokud nedůvěřujete slané vodě).

Viru to trvá přibližně 2-3 dny po první infekci v krku nebo nosních dutinách, aby se šířil a ukázaly se charakteristické symptomy. Jednoduché kloktání zabraňuje šíření viru. Svým způsobem má kloktání slanou vodou stejný efekt na zdravého jedince, jako má vakcína na infikovaného. Nepodceňte tento jednoduchý, levný a mocný preventivní způsob. 4. tak jako v bodu 3, čistěte si nosní dírky teplou slanou vodou alespoň 1x denně. Ne každý umí tyto velice vhodné jogové praktiky – čistit si nosní dutiny. Pořádně se 1x za den  vysmrkat a vyčistit nosní dírky tampónky namočenými v teplé slané vodě. 5. posilujte imunitu potravinami bohatými na vitamín C, jako je hlavně Mladý ječmen a Chlorella. Pokud je musíte nahradit tabletami, ujistěte se, že obsahují zinek, který napomáhá vstřebávání vitamínu C.  6. pijte tolik teplých nápojů, kolik jen můžete – čaj, kávu, atd. Pití teplých nápojů má stejný účinek jako kloktání, ale v opačném směru. Vymývají šířící se virus z krku do žaludku, kde nemůže virus přežít, šířit se, ani nijak škodit.

Rozšiřujte tento návod, nikdy nevíte, kdo může díky tomu zůstat naživu.

Přejít nahoru