Liek na koronavírus? Francúzsky vedec uverejnil úspešné výsledky

Vzhľadom k povzbudzujúcim výsledkom u tejto molekuly firma Sanofi oznámila, že dáva svoju “liečbu k dispozícii Francúzsku a ponúka niekoľko miliónov dávok, ktoré by mohli umožniť liečbu 300-tisíc pacientov”, povedal agentúre AFP hovorca laboratória.

 

Sanofi je podľa svojho oznámenia pripravená spolupracovať s francúzskymi zdravotníckymi úradmi na potvrdenie výsledkov testov.

 

Vyliečení už za 6 dní

Renomovaný výskumný profesor vo Francúzsku informoval o úspešných výsledkoch s podaním “nového” lieku. Prvé testy naznačujú, že vírus môže zabrániť nákazlivému vírusu už za šesť dní.

 

Profesor Didier Raoult z infekčnej nemocnice l’Institut Hospitalo-Universitaire (IHU) Méditerranée v Marseille, uverejnil v pondelok 16. marca video s vysvetlením pokusov.

https://www.youtube.com/watch?v=n4J8kydOvbc&feature=youtu.be

Profesor Raoult je špecialista na infekčné choroby a je vedúcim infekčnej nemocnice IHU Méditerranée, ktorú francúzska vláda poverila s cieľom preskúmať možné spôsoby liečby choroby Covid-19.

 

Raoult povedal, že prví pacienti Covid-19, ktorých liečil liekom chlorochín, videli rýchle a efektívne zrýchlenie ich procesu regenerácie a prudké zníženie množstva času, ktorý zostali nakazení.

 

Chlorochin – ktorý sa bežne používa hlavne na prevenciu a liečbu malárie – sa podával prostredníctvom menovaného lieku Plaquenil.

Liečba bola ponúknutá 24 pacientom, ktorí boli medzi prvými nakazenými v juhovýchodnej časti Francúzska a ktorí sa dobrovoľne prihlásili do nemocnice na toto testovanie.

 

Pacientom sa podávalo 600 mikrogramov denne po dobu 10 dní. Boli starostlivo monitorovaní, pretože liek môže interagovať s inými liekmi a v niektorých prípadoch spôsobiť závažné vedľajšie účinky.

 

Profesor Raoult povedal: “Zahrnuli sme do testovania každého, kto súhlasil, čo boli takmer všetci. Dve mestá v protokole, Nice a Avignon, nám dali infikovaných pacientov, ktorí ešte neboli liečení.”

 

“Boli sme schopní zistiť, že pacienti, ktorí nedostali Plaquenil (liek obsahujúci hydroxychlorochín), boli nákazliví aj po šiestich dňoch, ale tých pacientov, ktorí dostávali Plaquenil po šiestich dňoch, bolo nákazlivých iba 25%.“

 

Chlorochin-fosfát a hydroxychlorochín sa predtým používali na liečbu pacientov s koronavírusom v Číne v prebiehajúcich klinických skúšaniach Covid-19.

 

Kaletra, americký antivírusový liek bežne používaný na liečbu HIV, je ďalší liek, ktorý sa testuje v boji proti Covid-19.

 

S liečbou súhlasia aj v USA

Nová akademická štúdia, ktorú v piatok 13. marca uverejnili vedci z USA, tiež uviedla, že chlorochín sa javí ako účinná liečba.

 

Uvádza sa v nej:

1. “Používanie chlórchínu (tabliet) vykazuje priaznivé výsledky u ľudí infikovaných koronavírusom vrátane rýchlejšieho zotavenia sa a kratšieho pobytu v nemocnici.”

 

2. “Výskum ukazuje, že chlórochín má tiež silný potenciál ako preventívne opatrenie proti koronavírusu v laboratóriu, zatiaľ čo čakáme na vyvinutie vakcíny.”

 

3. “Chlorochín je lacný, celosvetovo dostupný liek, ktorý sa od roku 1945 bežne používa u ľudí proti malárii, autoimunitným chorobám a rôznym iným zdravotným problémom. Je možné ho predpísať dospelým a deťom všetkých vekových skupín.”

 

4. “Bezpečne ju môžu užívať aj tehotné ženy a dojčiace matky. Používa sa na liečbu chorôb ľudí, ako sú malária, amébióza, HIV a autoimunitné choroby, bez významných škodlivých vedľajších účinkov.“

Vedci z celého sveta pokračujú v práci na vývoji vakcíny

Doteraz žiadna krajina – ani Svetová zdravotnícka organizácia (WHO) – oficiálne nezverejnili liečebné opatrenia proti Covid-19, ale v Číne a Južnej Kórei usmernenia už naznačujú použitie chlorochínu ako “účinnej liečby“, uvádza sa v správe zo štúdie.

zdroj: Netky.sk

Přejít nahoru