Toto se stane s vaším tělem, pokud budete každý den alespoň 5 minut chodit bosí

A bylo tomu tak po celá tisíciletí. Pozdější nazouvání bot začalo nepříznivě ovlivňovat jeden z nejpodstatnějších lidských smyslů – cit.

Body na vašich dlaních a chodidlech jsou totiž propojeny s vnitřními orgány ve vašem těle. Chůzí naboso tyto body stimulujete a zároveň tím i zlepšujete činnost svých orgánů.
Tok energie v těle
Lidským tělem proudí vitální energie. V Číně ji nazývají “Chi”, v Indii zase “Prána”. Nemusíte si však pamatovat její názvy. Stačí, když si zapamatujete její vliv na vaše zdraví.

“Chi” proudí takzvaným systémem meridiánů, který je velmi podobný krevnímu oběhu. Její správné proudění znamená, že orgány dostávají veškerou potřebnou energii.

Ucpané dráhy meridiánů způsobují, že konkrétní orgán, se kterým jsou spojeny, může onemocnět.

Koncové body meridiánů se nacházejí na chodidlech. Při chůzi naboso je stimulujete a tím  obrazně řečeno i “masírujete” orgány ve vašem těle a zároveň probouzíte tok energie v meridiánech.

Jak chodit bosí?
Začněte s chozením naboso nejprve tak 5 až 10 minut denně a postupně počet minut zvyšujte. Po nějakém čase nebudete mít problém ani s delšími procházkami. Může vás také překvapit tok neznámých emocí. Jde o určitý druh znovunapojenia se na přírodu.

Užijte si těchto emocí, včetně přírodní inteligence, která bude ve vás růst.

Uzemněte se!
Tak, jak slunce dodává vitamin D, zem poskytuje energii. Uzemnění zahrnuje propojení na přírodní bioelektrické pole země. Chození naboso kromě samotné stimulace bodů zároveň i obnovuje toto propojení.

Akupresurní masáž – připomenutí
Již několikrát jsme psali o akupresurních masážích chodidel. Takže, pokud nemůžete chodit bosí, zkuste jako alternativu akupresurní masáž chodidel. Masírujte si dlaně a chodidla každý den před spaním. Zlepšíte si tím zdraví a posílíte vitalitu. Návod na jednu z masáží naleznete v tomto článku.

Tyto masáže si však vyžadují silný tlak. Ten si můžete vyzkoušet například na kuchyňské váze. Zmáčkněte ji prsty tak, aby ručička byla v požadovaném rozmezí 0,25 až 2-3 kg.

Při masírování se pak soustřeďte na ty body, kde vás nejvíce bolí.

Akupresura se může zdát jednoduchou, ale její přínosy jsou vskutku úžasné. Pomáhá například při:
infekcích nosu a horních cest dýchacích
nervovém vypětí
potížemi s trávením
nedostatkem energie
častými záněty
problémech se srdcem
hormonální nerovnováhou
mnohými dalšími zdravotními problémy

Akupresura dodá vašim orgánům energii, kterou potřebují pro své správné fungování.

zdroj: alternativnymagazin.cz

Přejít nahoru