Co se to děje s Evropou? Je to konec Evropy? Válka v Sýrii, koronavirus … co ještě přijde?

Financial Times v závěru sobotního úvodníku napsal: „Evropa nemůže ignorovat syrskou migrační krizi.“

FT se zavazuje poučit Starý kontinent o tom, co je jeho povinností a co budoucnost: „EU bude čelit přílivům migrantů a žadatelů o azyl přes Středozemní moře v následujících desetiletích.“

Nemůže Evropa odrazit tuto nechtěnou domácí invazi z globálního jihu?

Je to „klamné jednání“, říká FT. Evropa musí být realistická a zaměřena na „poskytování legálních cest migrantům a žadatelům o azyl“.

To, co vydalo úvodník, byl hrubý odpor Řecka vůči tureckému prezidentovi Erdoganovi, který přiváděl tisíce syrských uprchlíků, kteří uprchli z Turecka, až k hranici s Řeckem.

Erdogan hrozí, že zaplaví jihovýchodní Evropu syrskými uprchlíky a získá více peněz z EU výměnou za to, že 3,5 milionu Syřanů již v Turecku zůstalo mimo hranice EU.

Dalším cílem Erdoganu je přimět Evropu, aby podpořila jeho vojenskou intervenci v Sýrii, aby zabránila prezidentu Bašárovi Assadovi v zajetí celé provincie Idlib a ve vítězství v jeho občanské válce.

V pekle pro lidská práva, kterým je dnes Sýrie, můžeme vidět rozměry katastrofy způsobené, když se vilsonští křižáci vydali za účelem sesazení diktátora Assada a zajištění bezpečnosti Sýrie pro demokracii.

Stručná historie.

Když vypuklo arabské jaro a povstali demonstranti, aby Assada vyhnali, USA, Turecko a Arabové v Perském zálivu pomáhali a vybavovali syrské rebely, kteří jsou ochotni sejmout zbraně. „Dobří rebelové“ však byli směrováni a prvky al-Káidy brzy převzaly dominanci odporu.

Sýrský prezident čelil porážce a vyzval své spojence – Rusko, Írán, Hizballáh – aby zachránil svůj režim. Odpověděli a Assad po dobu čtyř let zachytil celou Sýrii západně od Eufratu, kromě Idlibu.

Poslední boje odtlačily na jižní hranici Turecka o 900 000 více uprchlíků.

Zásahy a války Západu v islámském světě ve 21. století nešly dobře.

George W. Bush byl napaden invazí do Iráku. Barack Obama byl přesvědčen, aby svrhl plukovníka Moammar Gadhafiho v Libyi a Assadův režim v Damašku. Obama nařídil americkým silám, aby pomohly saúdskoarabskému princi Mohammedovi bin Salmanovi ve své válce rozdrtit Houthi povstalce, kteří vyhnali Rijádovu rezidentskou loutku v Jemenu.

 

A co Západ z našich středovýchodních válek?

V Sýrii a Jemenu jsme pomohli vytvořit dvě největší katastrofy na světě v oblasti lidských práv. V Libyi máme novou občanskou válku. V Iráku nyní bojujeme s Íránem o vliv uvnitř národa, který jsme „osvobodili“ v roce 2003.

V Afghánistánu jsme uzavřeli dohodu s naším nepřátelem po dvě desetiletí, Talibanem, který nám umožní vytáhnout našich 12 000 vojáků ze země za 14 měsíců a nechat to afghánským spojencům vypracovat nebo bojovat s Taliban. Amerika si umývá ruce své nejdelší války.

Během pěti válek během 20 let jsme ztratili 7 000 vojáků s asi 40 000 zraněnými. Do těchto válek jsme vrhli bohatství říše. Informuje portál Townhall.

Přejít nahoru