Dělá Turecko špinavou práci za USA, poté, co se lídři EU otočili na Mnichovské bezpečnostní konferenci zády k americkým zájmům?

A to z důvodu, aby Rusko nenechali v klidu se rozvíjet, aby stále muselo bojovat a vyčerpávalo tak své síly. Stejnou strategii, akorát jako celek použil Západ proti Sovětskému svazu. USA navíc i přes odpor svých spojenců prosadily přijetí Turecka do vojenského paktu NATO. Nyní Turecko jako ,, užitečný idiot“ slouží v boji americké státní elity s Evropskou unií. O co že jde? Asi jste nedávali pozor, pokud Vám to uniklo.

 

O víkendu 15. – 16. února 2020 se v Mnichově konala tzv. ,, Bezpečnostní konference“. Americké delegaci tentokrát nikdo netleskal a nepadal před nimi na kolena, jak bylo dosud zvykem. V Evropě totiž sílí protiamerické hlasy. Tohle USA neodpouští, bylo první co mě napadlo.

https://echo24.cz/a/SjWcd/usa-a-evropa-maji-zasadne-jine-priority-ukazala-mnichovska-konference

Naposledy pochybnosti o zájmu USA působit v mezinárodním společenství projevil německý prezident Frank-Walter Steinmeier, podle něhož USA za vlády amerického prezidenta Donalda Trumpa prosazují názor, že každý má své zájmy stavět nad zájmy všech ostatních. Bývalý  německý ministr zahraničí se obává, že ve světě lze v posledních letech pozorovat odklon od mezinárodního práva k právu silnějšího, který podle něj škodí všem. ,,Mezinárodní spolupráce už je roky v bezpříkladné recesi,“ prohlásil  v podobném duchu i šéf německé diplomacie Heiko Maas. Ve světě se podle něj vytváří nový řád, který ale nemá nic společného s ,,liberálními principy nebo principy právního státu“. Tomu ještě předcházela vyjádření francouzského prezidenta Macrona o ,, mozkové smrti NATO“ a o ,,sbližování s Ruskem“.

https://www.idnes.cz/zpravy/zahranicni/pompeo-nato-zapad-usa-stoltenberg-steinmeier-afghanistan-esper-mnichovska-bezpecnostni-konference.A200215_104626_zahranicni_jhr

 

Představitelé USA a Turecka se po Mnichovské konferenci několikrát oficiálně i neoficiálně sešli. Uteklo sotva deset dnů a Erdogan vypověděl smlouvu s Evropskou unií a prohlásil, že pustí do Evropy miliony migrantů. Náhoda? Čtyři roky dohodu Turci víceméně dodržují, pak se EU otočí zády k USA, jejichž představitelé ihned cestují do Turecka a to vzápětí doslova zaútočí na Evropu v době, kdy čelí koronaviru a hospodářskému úpadku.

https://www.euractiv.com/section/global-europe/opinion/erdogan-is-bullying-europe-because-trump-gave-him-the-green-light/

Turecká horlivost je nenormální, nejenže opravdu otevřeli stavidla migrantům dokořán, oni si dali tu práci je všechny informovat, shromažďovat a odesílat k ( zejména ) řecké hranici, která se změnila v bojiště.

https://www.novinky.cz/zahranicni/evropa/clanek/turecti-urednici-vezli-migranty-primo-na-hranici-a-rekli-jim-kde-prejit-zjistila-bbc-40315199

Jak zdokumentovala BBC, tak turecké úřady sváží migranty organizovaně autobusy, dávají jim instrukce a vybavení na překonání hranic do Evropské unie. Fasují štípací kleště, dýmovnice, slzné granáty a další proviant přímo od tureckých orgánů. Slovy tureckého vůdce Erdogana země dokonce odmítla okamžitě nabídnutou miliardu euro od EU. O čem to svědčí? Turecko přestalo mít zájem o evropské peníze a vydírání EU? Anebo někdo zaplatil lépe, někdo kdo potřebuje z pohledu jeho zájmů vzpurnou EU dostat co možná nejdříve na kolena? To není tentokrát důvod k oslavě ani pro největší odpůrce EU, protože co chtěla unie dělat postupně potichu ( islamizaci kontinentu ), to se teď bude odehrávat stokrát více a unijní politici budou mít ještě ,,tureckou výmluvu“. Tato krize, spolu s dalšími, stáhne všechny státy unie na dno a nejvíce samozřejmě ty východní a jižní, protože my jsme pro západní země a Německo pouze surovinový přívěsek a plánovaná domovina pro cizokrajné migranty.

 

Nejvíce na evropské krizi tradičně vydělá zámořský ,,ředitel zeměkoule“, stejně jako na obou světových válkách… ,,Však oni přilezou žebrat o pomoc“ smějí se neokonzervativci ve Washingtonu. To bude alespoň 10% HDP každé země do NATO a ,,povinný nákup“ amerických strojů a válečného šrotu z doby války ve Vietnamu. Co myslíte, že jsou vrtulníky ,,Venom“ a ,,Viper“, které ČR kupuje každý za  více než miliardu korun od USA? Je to jenom modernizovaná Bell AH-1 ,,Cobra“ a Bell UH – 1, konstrukční typy ze začátku 60. let. Vietnamci jich sestřelili pět tisíc, možná se naše vláda nejprve mohla zeptat jich, jestli tam nemají tyto vraky za cenu odvozu. Pak, kdo je tady za pitomce? Americký byznys, s podporou špinavých operací v praxi, slaví!

 

Daniel Novák

Přejít nahoru