Dnešním dnem obdržela Česká republika prvních 10 tisíc respirátorů

Praha, Česká republika, 13. března 2020 – Na začátku března nabídla společnost Moldex České republice pomoc s bojem proti nebezpečí nákazy a šíření koronaviru.  Formou pravidelných a časově neomezených dodávek respirátorů třídy FFP3 chce firma pomoci s řešením epidemie na území České republiky.

 

„Centrální závozové místo Ministerstva zdravotnictví obdrží dne 13.03.2020 první z pravidelných týdenních dodávek Respirátorů 2555 FFP3 MOLDEX, které rozdělí dle vlastního klíče do jednotlivých zdravotnických zařízení. Dodávky budou realizovány za standardní ceníkové ceny pro rok 2020, to znamená ceny před vypuknutím epidemie koronaviru,“ informuje Martin Trojan ze společnosti Moldex.

 

Základem úspěchu byla rychlá domluva s Ministerstvem zdravotnictví

 

Přestože je v posledních týdnech obrovský nedostatek ochranných pracovních pomůcek dýchání zejména v průmyslovém odvětví, kam primárně společnost Moldex své výrobky dodává, ve světle aktuálních událostí se tato německo-americká firma vyrábějící pomůcky v České republice rozhodla rozšířit svou přítomnost ve zdravotnictví a aktivně se zapojit do potírání šíření koronaviru v České republice.

 

Ve velmi krátké době se Moldex domluvil s Ministerstvem zdravotnictví na centralizovaném příjmu a distribuci nabízených respirátorů. Centralizovaná distribuce byla hlavní podmínkou Moldexu pro zapojení vedoucí k zajištění efektivního nakládání a spravedlivého rozdělení pro klíčová zdravotnická pracoviště.

 

„Jednání s Ministerstvem zdravotnictví probíhala velmi konstruktivně a díky přispění pana náměstka Filipa Vrubela se podařilo dosáhnout rychle potřebných dohod.  Ve věci logistického zajištění se velmi významně angažoval také Petr Hudec z firmy PHOENIX lékárenský velkoobchod,“ přibližuje Martin Trojan.

Katastrofický nedostatek ochrany dýchání v průmyslu

 

Kromě zajištění ochrany dýchání zejména exponovaných zdravotníků při boji s koronavirem, Moldex vnímá také palčivý problém vzrůstajícího nedostatku respirátorů na pracovištích v českém průmyslu.

„Vlivem událostí posledních týdnů, zejména pak raketového nárůstu potřeby respirátorů do zdravotnických zařízení, ale také preventivních nákupů koncových spotřebitelů a výprodejů do zahraničí, došlo ke katastrofickému nedostatku ochrany dýchání profesionálních pracovníků v průmyslu. Tento problém v této chvíli není prioritou v potírání koronaviru, má ale již teď významný vliv na ochranu zdraví svářečů, lakýrníků a dalších profesí kde je potřeba dýchání chránit,“ upozorňuje Martin Trojan.

O firmě Moldex:

Firma Moldex-Metric AG & Co. KG (dále jen Moldex) je výrobcem profesionálních produktů pro ochranu sluchu a dýchání.  Hlavní část produkce směřuje do ochrany zdraví v profesionálním nasazení průmyslu, dlouhodobě ale dodává také do českého zdravotnického systému. Více informací na: https://www.moldex-europe.com/cz/domaci-stranka/

Přejít nahoru