Jen pro silné povahy: Kalousek napsal básničku, jak nás Babiš ochrání před virem

Poslanec TOP 09 Miroslav Kalousek již v minulosti několikrát předvedl, že umí napsat i nějakou tu básničku. Ve čtvrtek se rozhodl veršovanou podobou okomentovat boj vlády s novým typem koronaviru, který ohrožuje celý svět. Na Twitteru reagoval na uživatelku Vcelarovazena, která si stěžovala na přístup vlády. Prý si dřív myslela, že když bude nějaká zásadní, mimořádná a ohrožující situace, tak se vyhlásí mimořádný stav a rozhodovací pravomoci převezmou odborníci. „Ale teď už jsem velká a vím, jak je to s pohádkami…“ dodala.

Miroslav Kalousek na ni reagoval následujícími verši:

„Není na světě širém

nikdo, kdo pral by se s virem

tak hrdinně. Tak snad už víš,

že zachrání nás jen Babiš.“

https://twitter.com/vcelarovazena/status/1238034697495744518?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1238080895262826503&ref_url=https%3A%2F%2Fwww.parlamentnilisty.cz%2Farena%2Fmonitor%2FJen-pro-silne-povahy-Kalousek-napsal-basnicku-jak-nas-Babis-ochrani-pred-virem-616799

„Tím si tedy nejsem vůbec jistá,“ odpověděla Kalouskovi mu Vcelarovazena a tázala se politika, jestli není nejspíše optimistou.

„Bureši, Bureši, nosíš virus na pleši,“ přidal se jiný uživatel.

Jiný uživatel pochválil Kalouska za to, že je dobře, že ho v těžkých dobách neopouští humor. Prý když náhodou sleduje jednání ze Sněmovny, tak vidí, že většina vůbec neposlouchá a nevnímá. Místo toho si prý hrají s mobilem, notebookem či si čtou. „Tak teď už vím proč. Vytrvejte. Já věřím, že jednou líp být musí,“ dodal Ylesev.

Pro Miroslava Kalouska však básničky nejsou žádná novinka. Před týdnem si notoval s bývalým předsedou ODS a expremiérem Mirkem Topolánkem. Dvojice se inspirovala muzikálem Noc na Karlštejně. Pánové Mirek Topolánek a Miroslav Kalousek si však text písně lehce upravili a místo lásky si vzali na paškál problémy Andreje Babiše, počínaje spoluprací s StB a konče střetem zájmů v Evropské unii, o kterém auditoři Evropské komise v nejmenším nepochybují, i když ho stávající český premiér opakovaně popírá.

„Prozraď mi můj pane vážený

kampak vedou dveře zamčený

kudy kráčí tajně ten

kdo byl s StB zapleten?“ spustil na sociální síti Twitter Topolánek variaci na píseň ze slavného muzikálu.

 

A Kalousek se hned přidal.

„Já ti za to potom prozradím

jak se tvé dotace vyladí,

za to všechno chci jen znát

kohos udal, kde si krad…“ básnil šéf poslaneckého kubu TOP 09.

A jak to Topolánek začal, tak to také zakončil.

„Prozraď mi můj pane šlechetný

proč je pořád plno na Letný?

Jde to od věží?

Jde to od věží…“ pěl expremiér za ODS.

Kromě toho zveřejnil básničku v roce 2016, kterou zkritizoval šéfredaktora Lidových novin Istvána Léka, šéfredaktora MF Dnes Jaroslava Plesla, šéfkomentátora Lidových novin Petra Kamberského a poslance za hnutí ANO, bývalého redaktora Martina Komárka.

„Kamberský, Plesl, Léko a Komárek bývali v novinách značky. Za přízeň Andreje, v podstatě za párek, píšou teď už jenom s..čky,“ napsal bez servítek Kalousek. Lidové noviny i MF Dnes totiž patří, stejně jako hnutí ANO, Andreji Babišovi.

Před devíti lety složil básničku i našim odborářům:

„Odboráři, odboráři,

vezli sračky na trakaři.

Po cestě však vedli boje,

kdo se bude držet oje,

 

Neboť ten, kdo tlačil vzadu,

ten se neubránil smradu.

 

Odboráři, odboráři,

hádali se s hněvem v tváři tak,

že ač cesty byly rovny,

spadli s vozem do senkrovny.

 

Odboráři chodí plačky,

nemají v čem vozit…“

zdroj: parlamentnilisty.cz

Přejít nahoru