Krátke zprávy z domova: Léčil ji nakažený doktor a měla teplotu, přesto jí hygiena odmítla test, Těhotná žena z Opavska si po hádce s partnerem propíchla srdce! Zemřela ona i dítě, Koronavirus a peníze: Je bezpečné používat hotovost?

Bývalí poradci exministra Peciny odmítli obžalobu z podvodu a korupce

Někdejší poradce bývalého ministra vnitra Martina Peciny Martin Schubert odmítl ve středu před Okresním soudem Praha-západ obžalobu z napomáhání k úplatku. S Schubertem je obžalovaný také bývalý detektiv protikorupční jednotky a další Pecinův poradce Jindřich Lát, který měl nabízet ovlivnění trestních řízení za úplatu. V případu jsou obžalováni ještě další dva muži.

Lát se Schubertem pracovali v minulosti jako poradci Martina Peciny, ministra vnitra v úřednické vládě Jiřího Rusnoka od července 2013 do ledna 2014.

Schubert se k soudu dostavil ze čtveřice obžalovaných jako jediný, ostatní se z jednání omluvili. Soudkyně tak přečetla jejich výpovědi z přípravného řízení, ve kterých rovněž odmítli obžalobu.

Více info Novinky.cz

Léčil ji nakažený doktor a měla teplotu, přesto jí hygiena odmítla test

Pacientka, která přišla po prodělané angíně na kontrolu k lékaři v Praze 6, zůstala po příkazu hygienika v domácí karanténě. Kvůli tomu, že byl u jejího praktika potvrzen koronovirus, měla pozorovat svůj zdravotní stav. Ten se zhoršil, dostala i teplotu, a tak zavolala na hygienu. Tam ji odmítli s tím, že na test nemá nárok.

Všechno začalo tím, že Barbora N. (22) prodělala angínu, léčila se předepsanými antibiotiky a po týdnu přišla na kontrolu k lékaři ordinujícímu v Praze 6.

„Pan doktor se jevil absolutně v pořádku, byl usměvavý, odpočatý po dovolené a já odešla s tím, že už jsem zdravá. To bylo úterý. V pátek mi zavolal epidemiolog z hygienické stanice, že můj lékař, kterého jsem navštívila, byl pozitivně testován na koronavirus.”

Více info novinky.cz

Těhotná žena z Opavska si po hádce s partnerem propíchla srdce! Zemřela ona i dítě

Zoufalství, které si člověk dokáže jen těžko představit, vedlo k obrovské tragédii. Mladá žena (†29) z Opavska údajně nezvládla psychické problémy a hádky v rodině a ve vysokém stupni těhotenství se probodla nožem! Mířila do srdce! Nepřežila ani ona ani nenarozené dítě.

Obyvatelé vesnice původně spekulovali o vraždě, to ale policie odmítla. „Událost je velmi citlivá. Mohu potvrdit smrt ženy a jejího nenarozeného plodu. Nebylo zjištěno, že by na jejich smrti měla podíl jiná osoba,“ uvedl policista René Černohorský.

Více info Blesk.cz

„Dva týdny karantény jsou málo,“ varuje epidemiolog. Dobrou zprávu má pro těhotné

Podcenili v Itálii šíření koronaviru a může se opakovat situace, jako když řádila ve světě Španělská chřipka? Okolo koronaviru se navíc objevila spousta nových informací. např. že bezpečná vzdálenost by měla být 4 metry místo metru a půl. Lidé se navíc ptají, zda jsou ohroženy těhotné ženy a zda je pravda, že virus zastaví teplé počasí. Epidemiolog Rastislav Maďar, vedoucí Ústavu epidemiologie a ochrany veřejného zdraví Ostravské univerzity zodpověděl v rozsáhlém rozhovoru pro Blesk Zprávy na celou řadu otázek a zároveň vysvětlil, proč si myslí, že dvoutýdenní karanténa nestačí.

Více info Blesk.cz

Střelba v Praze: Zemřel muž, žena je v kritickém stavu

Dva lidé byli dnes časně ráno postřeleni v jednom z bytových domů na pražském Jižním Městě. Muž svým zraněním na místě podlehl, žena skončila v kritickém stavu v nemocnici. Případ vyšetřují kriminalisté. Informuje ČTK.

Koronavirus a peníze: Je bezpečné používat hotovost?

Světová zdravotnická organizace (WHO) uvedla na pravou míru zprávy některých britských médií, podle kterých se nový typ koronaviru přenáší při manipulaci s penězi. “Neřekli jsme, že bankovky a mince přenášejí koronavirus,” citoval list Market Watch mluvčí organizace Fadelu Chaibovou, která upřesnila, že je však po kontaktu s hotovostí dobré umýt si ruce.

“WHO netvrdila, že by bankovky přenášely onemocnění COVID-19, ani jsme v souvislosti s tím nevydali žádná varování či vyjádření,” uvedla Chaibová. Informuje ČTK.

Více info Moneymag.cz

 

 

Přejít nahoru