Některé obce a města v České republice jsou uzavřené!

Hygienici uzavřeli Uničov, Červenku a Litovel na Olomoucku, aby tam zabránili dalšímu šíření koronaviru. Lidé nemohou města opustit, zakázán je vstup. Uzavřenou oblast v katastru Litovle střeží policisté. Uzavření oblasti se kromě Uničova, Červenky a Litovle týká také dalších 18 okolních obcí, vyplývá to z nařízení hygieniků. Území uzavřených měst a obcí na Olomoucku nemohou lidé opustit minimálně na dobu 14 dnů. Zakazuje se také pohyb mimo místo trvalého pobytu. Opatření se týká i dopravy, na dálnici D35 jsou od pondělního rána uzavřeny sjezdy a nájezdy 248 a 253 na dálnici u Litovle.

Hygienici zavřeli Kynici na Havlíčkobrodsku kvůli koronaviru. Ráno měla čtyři nakažené. Lidé nesmějí opustit území obce, v obci není obchod ani lékař.

Nemocnice ve Šternberku na Olomoucku omezila vstup do svého areálu. Dovnitř budou vpuštěni pouze pacienti s akutními zdravotními problémy. Zařízení zároveň omezilo operace a zrušilo provoz všech odborných ambulancí a poraden. Vedení Nemocnice Šternberk to oznámilo na sociálních sítích. Břeclavská nemocnice uzavřela oddělení ARO a zrušila všechny operace kromě císařských řezů. Důvodem je nákaza dvou lékařů koronavirem. Do havlíčkobrodské nemocnice mohou lidé vstupovat až po kontrole v provizorním stanu u vchodu. Zdravotníci jim měří teplotu a dezinfikují je. Do areálu už několik lidí vpuštěno nebylo.

V Ústí nad Labem, Teplicích, Mostě, Chomutově a Děčíně budou u krajských nemocnic do středy stát stany, kde budou zdravotníci odebírat lidem krev na koronavirové testy přímo v autech. Rozhodl o tom krizový štáb Ústeckého kraje.

Banky a pojišťovny kvůli zamezení šíření koronaviruuzavírají své pobočky. Některé všechny, jiné jen část z nich.

Přejít nahoru