Koronavírus: V USA vypustili pochybný článok, hrajú proti nemu aj udalosti vo svete

USA sa bránia

Článok o vyjadrení doktorky Pekovej nájdete tu.

Samozrejme, urobilo to boom do celého sveta. Dostalo sa to aj do Spojených štátov, kde sa v časopise Nature Medicine uvádza článok, ktorý tvrdenie českej virologičky vyvrátil.

Úvod

O čom tento článok hovorí? Spojené štáty sa obraňujú, že za výrobou koronavírusu nestoja. Avšak, v úvode analýzy sa píše nasledovné: “…SARS-CoV-2 je len siedmy koronavírus, ktorý je schopný infikovať človeka….Uvádzame tu, čo sa dá odvodiť o pôvode tohto vírusu….Naše analýzy jasne ukazujú, že SARS-CoV-2 nie je laboratórny experiment, alebo zámerne vytvorený vírus.”

Vyvrátenie na záver

Avšak, čím ďalej čítame, tým viac sú tvrdenia opatrnejšie. Nakoniec sa dostávame až na koniec článku, kde sa spomína, že “…nie je zámerne manipulovaným vírusom, no v súčasnej dobe je nemožné preukázať alebo vyvrátiť ďalšie teórie o jeho pôvode….nemyslíme si, že akýkoľvek scenár z laboratória je vierohodný. Viac vedeckých dôkazov by potvrdilo niektorú z teórii….Bolo by užitočné získať viac genetických údajov SARS-CoV-2 aj štúdiom na zvieratách.”

K Pekovej sa pridala aj Čína

Čína už istý čas obviňuje Američanov z toho, že do krajiny sa vírus dostal cez amerických vojakov. Minulý rok sa konali vo Wu-chane tzv. “World Military Games”, kde nechýbalo zastúpenie krajín z celého sveta, vrátane USA.

https://www.instagram.com/p/B4PtDXfnphP/?utm_source=ig_embed

NATO zrušilo najväčšie cvičenie od 1989

Okrem iného sa nám tu odhaľuje aj ďalšia skutočnosť. Tento rok na jar malo v Európe prebehnúť najväčšie cvičenie NATO od konca 2. svetovej vojny. DEFENDER 2020 bolo však zrušené pre šíriaci sa koronavírus v Európe.

 

Správy hovoria o bezpečnosti vojakov. Na druhej strane sa však už do Európy časť techniky presunula. Nemôžeme opomenúť ani fakt, že keď sa v minulosti šírili Európou podobné nákazy ako SARS alebo MERS, prebiehajúce akcie NATO sa na “starom kontinente” nerušili.

 

Členské krajiny

Na druhej strane je ale pravda, že pokiaľ by sa cvičenie NATO v Európe konalo, jednotlivé krajiny by mohli, pre obavy z nakazenia koronavírusom, od manévrov a prechodu veľkého počtu vojakov cez svoje územie odstúpiť. Vo svete by to po čase vyzeralo ako blamáž.

Cvičenie v obmedzenom formáte

Z celkového počtu 20 000 vojakov sa v Európe nachádza 9 000 príslušníkov NATO, vrátane vojenskej techniky dovezenej z USA ešte pred oficiálnym zrušením cvičenia. Aj z tohto pohľadu by malo prebehnúť v pobaltských štátoch (Litva, Lotyšsko, Estónsko) cvičenie delostrelectva, aj keď v obmedzenom počte a formáte.

 

Naskytá sa tu však otázka, že prečo teda USA na jednej strane riskovať nechce, no na strane druhej predsa len naplánuje cvičenie menších rozmerov?

Přejít nahoru