List ženy, kterou opustil manžel, oženil se s homosexuálem a získal děti do opatrovnictví

Už odmítám být ticho

Já představuji jeden z těch skutečných životních příběhů, které zůstávají v zamlžení. Osobně jsem pocítila bolest a devastaci, kterou přinesla propaganda, která ničí přirozené rodiny.

rozvod

Na podzim roku 2007 mi můj manžel po téměř deseti letech manželství řekl, že se cítí jako gay a že chce rozvod. V jediném okamžiku se můj svět, který jsem znala a milovala, náš život, zhroutil.

Snažila jsem se ho přesvědčit, aby zůstal, aby zabojoval za naše manželství. Nicméně můj hlas, moje touhy, potřeby a hlavně potřeby našich dvou malých dětí už něj neměli žádnou váhu. Nestály jsme mu už za nic. Všechny jeho závazky, sliby, zodpovědnost, důvěru, otcovství, manželství, naše společenství, to vše zahodil pryč kvůli své “nové identitě”.

Snažila jsem se ze všech sil zachránit naše manželství. Nemohla jsem ho zastavit. Rozvod proběhl bez mediace a ocitli jsme se u soudu. Můj manžel chtěl získat svěření dětí do své péče. Celý jeho postoj u soudu lze shrnout jednou větou: “Jsem gay, mám nárok na svá práva.” Zabralo to. Soudce mu dal všechno, co chtěl. Na konci mu dokonce řekl, “pokud byste žádali víc, mohl jsem vám to dát.”

Jsem přesvědčena, že soudce vůbec nebral ohled na náš konkrétní případ a jen nás – mě a naše děti – použil na jistý precedens a aby do budoucna mohl ovlivnit další podobné případy. V naší společnosti se totiž na LGBT občanů hledí jako na marginalizované oběti, které musí být chráněny za každou cenu, i kdyby to znamenalo odebrat práva jiným. Soudce ignoroval nespravedlnost, kterou způsobil mně a mým dětem a zdálo se, že si myslí, že tímto napravuje nějakou větší nespravedlnost.

Manžel nás opustil kvůli svému homosexuálnímu milenci. Vydělávají více peněz než já. Jsou dva, já jsem sama. A i tak si soudce myslí, že oni jsou oběťmi. Cokoliv jsem řekla nebo udělala, nic nepomohlo a nedostala jsem šanci zachránit naše děti před tím, aby s nimi nakládali jako s nějkou kusem zavazadel.

Nová homosexuální rodina – postavená na ruinách mé osoby

Můj exmanžel a jeho partner se vzali. Jejich první ceremonie se odehrála ještě před tím, než náš stát znovu definovány manželství. Po tom, co rozšířil manželství i na homosexuály, rozhodli se, že si toto představení zopakují. Na obou ceremoniích moje děti musely být přítomny – proti jejich i proti mé vůli. Druhou ceremonii, kde bylo zúčastněných více než 20 párů, lokální televize a noviny zdokumentovaly jako první hromadnou svatbu homosexuálů. Noviny USA Today udělali edici fotografií mého exmanžela s jeho partnerem, mým dětmi a dokonce i prarodiči. Já jsem o tom dokonce ani nebyla informována a nedali mi vůbec možnost namítnout proti použití mých dětí jako prostředek k propagaci homomanželstiev v médiích.

V době první ceremonie jejich svatba ještě nebyla uznána ani státem, národem či církví. A nové manželství mého exmanžela – jako většina vztahů gayů – se stalo otevřeným “nevýlučným” vztahům. Toto dává jasné poselství našim dětem: To, co cítíš, převyšuje všechny zákony, sliby, vyšší autority. Můžeš si dělat, co jen chceš, kdy chceš, a nezáleží, koho při tom rozdrtíš.

Po tom, co fotografie našich dětí byly Publikované, objevila se záplava komentářů. Komentátoři jásali, jaká nádherná je tato homosexuální rodina a blahopřáli mému exmanželovi s partnerem k rodině, kterou si “vytvořili”. Na fotografiích však chybí jedna velmi významná osoba. Matka a opuštěná manželka. Tato “homorodina” by beze mě nemohla existovat.

Neexistuje homorodina, která by na tomto světě byla “vytvořena” přirozeně

Každá jedna homorodina může vzniknout jen tak, že se manipuluje přirozeností. Za fasádou “šťastných homorodín” vidíme vztahy, které byly postaveny na zničení jiných. Představují zlomené závazky, opuštěnou lásku a nepřevzetí odpovědnosti. Jsou postaveny na podvádění, lžích a hlubokých ranách.

Totéž platí o homopároch, které využívají technologie asistované reprodukce jako náhradní mateřství (gayové) a dárcovství spermií (lesby), aby si pořídili děti. Tyto procesy jen zneužívají muže a ženy a jejich reprodukční potenciál, k dětem se chovají, jakoby byly nákupně-prodejním produktem a účelně dětem odpírají vztah s jedním nebo oběma biologickými rodiči.

V těchto rodinách nikdy nenajdete úplnost a rovnováhu, protože vždy tam bude něco chybět. Já tam chybím. Já jsem skutečná, a představuji stovky tisíc manželek, které byly podvedené a výměty.

Pokud by se můj manžel rozhodl zůstat, vím, že by to nebylo snadné. Ale o tom je manželství. Vyslovit slib a žít ho den za dnem. V nemoci a zdraví, v dobrých časech i špatných mají manželé klást toho druhého vždy na první místo, milovat ho, i když to bude těžké.

Dobré manželství nezávisí jen od sexuální touhy – ta může přijít i odejít a je často mimo naší kontroly. Dobré manželství závisí na volby milovat, ctít a být věrným k jediné osobě a zanecháním všech ostatních. Je běžné, že manželů budou časem přitahovat i jiné osoby (většinou opačného pohlaví, ale někdy i stejného). Manželé, kteří si váží své manželství, nejednají na základě takových impulsů. Ti, kteří si najednou myslí, že je přitahují lidé stejného pohlaví, nezrádzajú svou identitu tím, že zůstanou věrni svému manželovi / manželce opačného pohlaví. Naopak, je to rozhodnutí o tom, že jejich vášně nebudou nad nimi kralovat. Dokazuje to hloubku a sílu charakteru člověka, pokud zůstává věrný svému slibu a vědomě se snaží vážit si a oživovat lásku, kterou pociťovali i na začátku manželství.

Mé děti si zaslouží něco lepšího

Naše dvě malé děti byly schválně a vědomě vhozené do světa sporů, bojovných nálad, životního stylu a hodnot ve jménu “práv homosexuálů”. Jejich otec se přestěhoval do bytového komplexu jeho partnera, který obývá 16 homosexuálů. Jeden z nich využívá 19-letého chlapce jako prostituta, který mu poskytuje služby. Další muž, který v této komunitě figuruje jako jakýsi otec, má téměř 70 let a jeho přítel má dvacet. Moje děti musí účastnit homosexuálních večírků a párty jako jediné děti, a kde se servírují pouze alkoholické nápoje. Chodí na transgender basebalové hry, na LGBTI filmové festivaly a různé finanční sbírky na práva gayů.

Obě moje děti jsou v období, ve kterém se dotváří a potvrzuje jejich identita. A musí čelit hlubokým a skutečně jedinečným problémům v důsledku přímého působení mého exmanžela. Můj syn je právě dospívající teenager a zajímá se o dívky. Jak se však naučí, jak zacházet s touhou po dívkách, když je obklopen muži, kteří hledají sexuální uspokojení u druhých mužů? Jak se naučí chovat se ke dívkám pečlivě a s respektem, když jeho otec je odmítá a ponižuje? Jak přijme svou rozvíjející se mužnost, když vidí svého otce, jak zahodil autentickou mužnost?

Moje dcera také trpí. Potřebuje otce, který ji povzbudí přijmout svou ženskost a krásu, ale tyto kvality jsou ve světě jejího otce zkreslené a parodovala. Otec si totiž dává make-up a obléká erotické ženské prádlo na události jako například Halloween. Často se musí dívat na muže, kteří se oblékají jako ženy. Stěny v jejich obydlí jsou “ozdobeny” obrovskými plakáty žen v provokativních pózách. Co se moje malá holčička naučí a čemu bude věřit v souvislosti s její vlastní ženskostí a krásou? Její otec by měl chránit její sexualitu. A naopak, on jí ji deformuje.

Bez nasměrování od obou rodičů – od matky a otce – jak mohou moje děti nasměrovat a rozvíjet svou identitu a sexualitu? Strašně mě bolí vidět, jak moje děti bojují a zoufale se snaží, aby jim tento svět dával smysl.

I děti i já jsme utrpěli obrovskou ztrátu kvůli rozhodnutí mého bývalého manžela identifikovat se jako gay a zahodit život, který s námi dosud přežil. Jen čas ukazuje hloubku těchto ran, ale já jim nedovolím, aby zničili mě a mé děti. Odmítám ztratit víru a naději. Dnes ještě více věřím v sílu manželského pouta mezi jedním mužem a jednou ženou, než kým jsem byla vdaná. Existuje i jiná cesta pro ty, co pociťují přitažlivost k témuž pohlaví. Destrukce není jedinou možností – nemůže být. Naše děti si od nás zaslouží mnohem víc.

Takový typ destrukce by nikdy neměl přihodit ani dětem ani druhému z manželů. Prosím, vyzývám vás: Chraňte manželství mezi jedním mužem a jednou ženou. Musíme se postavit za manželství a za ty nejcennější životy, které manželství vytváří.

 

Janna Darnelle – matka, spisovateľka, advokátka manželstva medzi mužom a ženou. Pôsobí ako mentorka rodín, ktoré zasiahla homosexualita.

Přejít nahoru