Naomi Seibt celosvětově známá jako anti_Greta obvinila Gretu, že mluví bez uvážení a hází slova tade – tudy

Naomi Seibt, celosvětově známá jako anti-Greta Thunbergová proti změně klimatu, zahájila na ní útok, když znovu odsoudila její názory na životní prostředí. Greta je proslulá jako spolehlivá obhájkyně pro boj proti změně klimatu, která se snaží bojovat po celém světě a shromáždit všechny od mladých až po OAP. Přednesla řadu klíčových projevů delegátům některých nejvlivnějších lidí planety, včetně Organizace spojených národů a Evropské komise. Píše portál Express.co.uk.

Greta však byla velmi kritická vůči institucím, jako je Evropská unie, která nedávno schválila svůj Green Deal ve snaze zastavit emise CO2 v celém bloku do roku 2050.

Seibtová rutinně roztrhla Gretin argument a obvinila ji z „děsení mladých lidí, aby se obávali změny klimatu“. Před úplným vyloučením zdrojů, jako je jaderná energie, musela proběhnout debata o spolehlivé energii.

Gretina snaha o sloučení problematiky feminismu a změny klimatu však byla Seibtovou příliš daleko.

„Nemůžeme mít spravedlnost v oblasti klimatu bez rovnosti pohlaví.”

“A pamatujte: to, co dnes ženy chceme – a každý den – je rovnost, nikoli blahopřání nebo oslavy.”

Řekla: „To mi nedává smysl, je to jen spousta slov, která spojují všechny problémy sociální spravedlnosti.”

“A to mi nedává smysl, protože se zdá, že tito lidé nemyslí na energetickou chudobu.”

„A co lidé ve třetím světě, kteří potřebují přístup ke spolehlivým zdrojům energie, aby mohli využívat elektřinu, aby mohli v noci číst knihy a rozsvítit světla, aby mohli zlepšit své vzdělání.”

“Opravdu ti lidé potřebují elektřinu.”

„Máme tolik zařízení, která se stala levnější a levnější pro lidi, kteří jsou méně bohatí a nyní si každý může dovolit základní mikrovlnnou troubu, základní televizi a základní telefon – a to je úžasné, protože máme přístup k úžasným zařízením. Je to neuvěřitelně kondenzovaná účinnost.”

“Právě teď je to mnohem levnější a právě teď je to možné, protože máme přístup k dobrým zdrojům energie.”

Devatenáctiletá Seibitová přiznává, že se životní prostředí mění, ale je výzvou pro organizace, jako je EU a další řídící orgány, aby před podepsáním zelené legislativy splnily jeden úkol, který považuje za „směšný“.

Seibtová souhlasí s tím, že oxid uhličitý – který je vedlejším produktem využívání fosilních paliv – ovlivňuje klima, ale tvrdí, že míra Grety neustálých útoků nepřiměřeně vyzařuje z míry.

Greta a její armáda příznivců se odvolávají na výzkum z roku 2013, který tvrdí, že 97 procent vědců tvrdí, že za změnou klimatu stojí lidská činnost.

Dříve Seibtová uvedla, že tento výzkum byl „příliš vágní“.

Přejít nahoru