Poučí se Číňané? Čínské trhy stále prodávají netopýry a zabíjejí zvířata v hrůzných podmínkách

Vyděšení psi a kočky napěchováni do rezavých klecí. Netopýři a štíři k prodeji jako tradiční medicína. Králíci a kachny stáhnuté z kůže na kamenné podlaze pokryté krví, špínou a zbytky zvířat.

Je to znepokojující scéna, když Čína oslavila své „vítězství“ nad koronavirem tím, že znovu otevřela trh s masem všeho druhu, který zahájil pandemii před třemi měsíci, bez zjevného pokusu o zvýšení hygienických standardů. Tisíce zákazníků se opět vrhli na rozlehlý trh v jihozápadní Číně.

Čína konečně zrušila celonárodní karanténu a povzbudila lidi, aby se vrátili k normálnímu každodennímu životu, podpořili ekonomiku. Oficiální statistiky uvádějí, že prakticky neexistují žádné nové případy infekce.

Pozorovatel, který navštívil trhy v Číně k tomu řekl: „Trhy se vrátily k fungování stejným způsobem jako před koronavirem. Jediný rozdíl spočívá v tom, že se strážci snaží zastavit kohokoliv, kdo by fotografoval, což by se nikdy předtím nestalo.“

První případy koronaviru pocházely z trhu ve Wu-chanu, ale po propuknutí koronaviru úředníci týdny mlčeli . Oznamovatelé infekce byli umlčeni, včetně 33-letého Dr. Li Wenlianga, který později zemřel na koronavirus.

zdroj: pravda24.cz

Přejít nahoru