Česká herečka prišla kvôli koronavírusu o prácu. Vyriešila to však inak ako slovenskí umelci, ktorí iba vyplakávajú a naťahujú ruku. Zamestnala sa ako predavačka: Nesedím doma na zadku a nečakám, až dôjdu peniaze

Česká seriálová herečka si zakrátko našla novú prácu a nastúpila ako predavačka v jednom supermarkete. Informovala o tom sama na svojom Instagrame.

„Zo dňa na deň som prišla o všetku prácu ako veľká kopa ľudí okolo mňa. Beriem situáciu takú, aká je a vychádzam z nej. Nedá sa nič robiť. Neplačem. Nesedím doma na zadku a nečakám, až dôjdu peniaze. Nenechám sa od nikoho vyživovať a keď mám zdravé nohy ruky, nebudem si ani požičiavať, aby som si mohla doma váľať šunky. Nájom ani jedlo sa sami nezaplatia,“ uviedla v príspevku pod fotkou v pracovnom tričku s menovkou.

Rozhodla sa preto, že sa zamestná v potravinách. „Už druhý týždeň robím v samoške na pokladni. Vďaka tomu mám dobrý pocit z odvedenej práce, učím sa nové veci a hlavne, spoznala som super partiu ľudí. Som vďačná za to, čo mám a čo vďaka tejto divnej dobe spoznávam … “ napísala minulý týždeň Mottlová.

V rozhovore pre televíziu Prima neskôr povedala, že si niektorí mysleli, že je to z jej strany len reklama, čo nie je pravda. Dodala, že bolo zaujímavé ako reagoval napríklad jej kolega, ktorému prišlo zvláštne, že sa uchádza o prácu u nich, keď je herečka. V rozhovore tiež uviedla, že si prácou v supermarkete zarobí na nájom a na jedlo, takže je spokojná.

Česká herečka tak ukázala aj svojim kolegom z umeleckej brandže, že ak človek chce, je tu dostatok pracovných príležitosti, ktorých sa treba chopiť a zarobiť si tak na živobytie. Nie vyplakávať a načahovať ruku s prosíkom o peniaze k štátu, ako to robia mnohí jej kolegovia.

Přejít nahoru