Kriminalisté objasnili vraždu, ke které došlo před 5 lety

“Podle našich závěrů tyto osoby po předchozí domluvě a naplánování vylákaly na konkrétní adresu v jihomoravském městě tehdy dvaadvacetiletého muže (věk v roce 2015), kde jej měly zvlášť surovým a trýznivým způsobem usmrtit,” uvedla Policie ČR v tiskovém stanovisku. Tělo oběti pak měly převézt automobilem do několik desítek kilometrů vzdáleného lesního porostu a následně zakopat. Důvodem skutku měly být vzájemné spory ohledně distribuce návykových látek.

“Po obvinění obou osob byly kriminalisty NCOZ nalezeny ostatky těla, které bylo zakopáno v lese na jižní Moravě. V případě pravomocného odsouzení hrozí obviněným osobám trest odnětí svobody v rozmezí 15 – 20 let či výjimečný trest (neboť vražda měla být provedena zvlášť surovým a trýznivým způsobem). Na případu intenzivně pracují kriminalisté NCOZ. Nyní např. probíhají znalecká zkoumání,” uvedla Policie.

Věc dozoruje Krajské státní zastupitelství v Brně. Obě obviněné osoby (ve věku 46 a 42 let) jsou v této době ve vazbě. První osoba byla ve vazbě již před tímto obviněním pro jinou trestnou činnost. Druhého muže kriminalisté NCOZ zadrželi v součinnosti s Útvarem rychlého nasazení Policie ČR a po obvinění i jej soudce vzal do vazby.

(SCa)

Přejít nahoru