Vražda Virginie Rappeovej otřásla Hollywoodem

Celý prípad je dodnes obostretý tajomstvom. Všetko sa odohralo 5. septembra roku 1921. Ten deň sa konala veľká párty v hoteli St. Francis v San Franciscu. Alkohol aj napriek prísnej prohibície tiekol prúdom. Medzi návštevníkov bola hviezda strieborného plátna Roscoe „Fatty“ Arbuckle a tiež pôvabná modelka Virginia Rappeová. Veci sa nejako vyvinuli a obaja skončili sami v hotelovej izbe. Keď neskôr Arbuckle z izby odchádzal, na posteli sa v bolestiach zvíjala Rappeová. O štyri dni neskôr zomrela na prerazený močový mechúr.

Od té doby nebylo nikdy nepochybně prokázáno, co se vlastně stalo a jakou roli, pokud vůbec nějakou, sehrál v smrti Rappeovej. Byl obviněn, že Rappeovou znásilnil a zabil. Vedli se proti němu tři soudy. Dva skončili tak, že se porota nedokázala vůbec na ničem shodnout, a poslední skončil obyčejnou pokutou za jiný delikt spojený s alkoholem.

Svědci vypověděli, že modelka byla v podroušeném stavu a začala se svlékat přímo před lidmi. Také si stěžovala, že se jí špatně dýchá. Možná se snažila usnadnit svému alkoholem naplněnému močovému měchýři. Každopádně dále se svědectví o průběhu události liší.

Svědčil vypověděli, že modelka byla v podroušeném stavu a začala se svlékl PŘÍMO před lidmi. Takové si stěžovala, že se jí špatně dýchá. Možná se snažila usnadňuje svému alkoholem naplněnému močovému měchýř. Každopádně dále se svědectví o průběhu události liší.

Arbuckle tvrdil, že již dříve odešel do koupelny, a když se vrátil, našel Rappeovou, jak zvrací na podlaze. Viděl, že je těžko opilá, a prý ji jen položil do postele, aby se z toho vyspala.

Po třech dnech Rappeová skončila v nemocnici, kde zjistili, že prošla otravou alkoholem a má proražen močový měchýř. Ještě týž den zemřela. Píše portál stcity.sk.

Problémem bylo, že klíčový svědek Delmontová nemohla být předvolána a tedy ani svědčit. Byla totiž krajně málo věrohodnou osobou. Zabývala se podivným byznysem, kdy dodávala dívky na podobně párty, a ty se pak podle jejího instrukcí dopouštěli nejrůznějších skandálních činů. Následně Delmontová vydírala těch, kteří při nich byli přistiženi. Dobře organizované vydírání není zrovna živnost aby žalobci věděli, že Delmontová zkrátka k soudu vůbec nemůže, protože by její svědectví obhajoba rozmetala. Navíc Delmontová poslala telegram soudci, ve kterém mu navrhla, že je možné zatčeného Arbuckle vydírat a vytáhnout z něj nějaké peníze. To byl úplný konec.

Přejít nahoru