Lékaři z Velké Británie: Nové varování ohledně Covid 19. Tohle nás čeká když se uzdravíte

Některé z těchto problémů budou způsobeny přímo dopadem viru na ty, které infikoval, zejména na ty, kteří prošli záchrannými zásahy na jednotkách intenzivní péče v nemocnicích. Kromě toho bude mít značný dopad na zranitelné osoby postižené blokováním a izolací.

“Jednalo se o celostátní trauma jako žádné jiné, které jsme zažili,” řekl profesor psychologie Dame Til Wykes z King’s College London. “Zvažte strašlivé záplavy, které jsme měli tento rok. Lidé sledovali stoupání hladiny řeky a naslouchali předpovědím počasí, aby zjistili, zda by mohli být příští den nebo den po sobě zaplaveni. To bylo stresující.”

“Ale to nebylo nic ve srovnání s touto hrozbou, která nás visí už týdny a bude pravděpodobně trvat mnohem déle. Strávit měsíce díváním se přes rameno po celou dobu bude pro mnoho lidí způsobovat značnou a trvalou úzkost. Pokud se podíváte na jiné přírodní katastrofy, můžete obvykle najít pomoc nebo útěchu od lidí kolem vás. V tomto případě jsou však hrozbou lidé kolem vás. Takže tam není útěcha. “

Mnoho lidí, kteří byli léčeni na JIP pro Sars a Mers, měli posttraumatické stresové poruchy měsíce, někdy roky, po události. Píše portál MSN.

Profesor Rory O’Connor

Tento bod podpořil Rory O’Connor, profesor psychologie zdraví na Glasgowské univerzitě. “Zvýšená sociální izolace, osamělost, zdravotní úzkost, stres a ekonomický pokles jsou perfektní bouří, která poškozuje duševní zdraví lidí,” uvedl.

“Pokud neuděláme nic, riskujeme, že dojde ke zvýšení stavu duševního zdraví, jako je úzkost a deprese, a ke zvýšení problémového chování, jako je závislost na alkoholu a drogách, hazardní hry, kyberšikana nebo sociální důsledky, jako je bezdomovectví a rozpad vztahů.”

Přejít nahoru