Peruánská maca umí upravit hormonální nerovnováhu

Po staletí byla maca peruánská pro místní obyvatele základní součástí stravy. Účinky prášku macy jsou takové, že maca posiluje organismus, zvyšuje odolnost proti chladu, náhlým změnám počasí i nedostatku kyslíku souvisejícího s nadmořskou výškou. Zároveň se díky mace snadno řeší hormonální nerovnováha.

Peruánská maca také byla prostředkem ke zvýšení fyzického výkonu i duševní kondice obyvatel všech věkových kategorií. Od nejmenších dětí až po seniory v pokročilém věku, kteří i v něm byli velmi čilí.

Maca je unikátní tím, že svými účinky umí dostat do rovnováhy steroidní hormony jako je testosteron, progesteron a estrogen. Hormonální nerovnováha, která se často projevuje jako únava, návaly či pocení, díky mace velmi mizí.

Z těchto důvodů se maca peruánská používá jako účinný prostředek k oddálení hormonálních změn, které přicházejí se stárnutím. Obecně má velmi dobrý vliv na celý endokrinní systém.

Je důležité zdůraznit, že peruánská maca žádné hormony neobsahuje, přesto případná hormonální nerovnováha je rychle pryč.

Svým složením totiž dokáže vyladit činnost hypotalamu a hypofýzy, které řídí činnost žláz s vnitřní sekrecí, jako jsou nadledvinky, štítná žláza, slinivka a další.

Užíváním Macy tak dochází k razantnímu zlepšení jejich funkcí. A to vše přirozenou cestou.

Peruánská maca má rovněž výbornou pověst jako vynikající prostředek k léčbě mužské impotence, poruch menstruace, ženských hormonálních poruch, při menopauze a chronickém únavovém syndromu. Maca je jedním ze zásadních způsobů, jak bojovat s osteoporózou.

Má velmi dobrý vliv a účinky na zrychlení hojení zlomenin kostí u starších lidí, protože obsahuje organický, snadno vstřebatelný vápník, hořčík a další potřebné prvky v optimální kombinaci. Maca tak zabraňuje odvápňování kostí u všech generací.

Lze shrnout, že podle zkušeností tradiční medicíny i současné vědy se peruánská maca používá při problémech, jako je:

hormonální nerovnováha
snížená imunita organizmu
anemie
anorexie
nádorové onemocnění (redukuje vedlejší účinky chemoterapie i radioterapie)
tuberkulóza
osteoporóza (i jako prevence)
syndrom chronické únavy
deprese a neuróza
Peruánská maca dále působí při těchto problémech:

oslabená paměť a nedostatek koncentrace
menopauza i andropauza
nepravidelná menstruace
sexuální poruchy
impotence (zvyšuje libido a vitální síly)
neplodnost – mužů i žen
nehojící se rány
akné
vypadávání vlasů
alkoholismus a narkomanie
slabý zrak a sluch
nechutenství
psychické vyčerpání
Peruánská maca má na tělo velice komplexní účinky a dokáže tak pomoci od řady potíží.

Vedlejší účinky macy
Kořen maca může mít nežádoucí účinky, pokud již užíváte některé jiné léky. To platí jak pro léky na předpis, tak pro volně prodejné léky i bylinné doplňky stravy.

Například užívaná zároveň s třezalkou tečkovanou (přírodním sedativem) může způsobit krátkodobé psychické problémy.

Peruánská maca by se neměla užívat s některými léky na předpis. Bylo zjištěno, že není vhodné užívat macu zároveň s léky na problémy se štítnou žlázou. Minerály z kořene mohou bránit ve vstřebávání těchto léků. Pokud nějaké léky užíváte, je postup stejný jako vždy: dobře se poraďte se svým lékařem, než začnete macu užívat.

Zjistěte, zda vám peruánská maca váš zdravotní stav nezhorší nebo zda nezpůsobí problémy v kombinaci s léky, které již užíváte, abyste se vyvarovali nežádoucím účinkům macy peruánské.

Peruánská maca umí upravit hormonální nerovnováhu
Rostlina maca je další superpotravinou s pozitivními účinky na lidský organizmus. Bylina maca je u nás známá pod spoustou dalších názvů jako například guarana maca, maca peruánská, řeřicha peruánská, ale i jako maca peruánská žlutá, maca negra – maca černá, maca horská, maca extra strong a podobně.

Používat tuto rostlinu, respektive maca kořen lze například jako maca kapsle, maca peruánská prášek i jako maca tablety. Maca prášek účinky neboli pozitivní účinky kořene maca jsou známé především jako afrodiziakum podporující mužskou potenci a jako prostředek při léčbě impotence, neplodnosti, ženských hormonálních poruch, menstruačního cyklu, menopauzy atd. Bio maca je nejvíce podobná naší červené řepě a má spoustu dalších odrůd. Další maca peruánská účinky jsou známé jako podpora fyzické i psychické kondice, skvěle působí i jako podpora kondice při sportování a dokáže nejen odstranit spoustu zdravotních potíží, ale slouží i jako prevence.

Maca zkušenosti otěhotnění jsou velice pozitivní, protože její účinky podporují mužskou i ženskou plodnost, ale užívání rostliny maca v těhotenství není příliš vhodné stejně jako pro kojící ženy. Maca cena podle druhu a balení se pohybuje již od 149 Kč.

zdroj: energiezivota.com

 

Přejít nahoru