Proč je dobrý mrkvový džus na imunitu? Zde je 7 důvodů

Pomáhá posílit vaši imunitu

Kromě zdravé výživy, pravidelného cvičení a dostatku spánku, dalším skvělým způsobem, jak chránit své tělo, je vypít mrkvovou šťávu. “Mrkvová šťáva poskytuje vynikající množství imunitního vitaminu C,” říká Amy Gorin, majitelka výživy Amy Gorin v oblasti New Yorku. “Naše těla nedokážou samy syntetizovat vitamín C, takže musíme živinu získat z potravy nebo doplňků.”

Pomáhá posílit váš zrak

Když přemýšlíte o zdravotních výhodách konzumace mrkve, jejich schopnost posílit váš zrak je pravděpodobně první věcí, která vám přijde na mysl. A je to pravda: Jejich vitaminový profil přispívá k velkému posílení zraku. „Mrkev obsahuje vitamín A, který je nejen silným antioxidantem, ale také jednou z nejdůležitějších živin pro oči,“ říká Lisa Samuels, RD, zakladatelka The Happie House. “Nedostatek vitaminu A může způsobit noční slepotu a Bitotovy skvrny – nahromadění keratinu na spojivkách oka.”

Může vám zabránit v hledání nezdravého občerstvení

Když máte hlad mezi jídly, jednou z prvních věcí, které byste mohli být v pokušení oslovit, je to, co je snadné, jako pytel lupínků nebo bonbón z automatu. Pití sklenice mrkvové šťávy může pomoci snížit potřebu, i když, díky tomu dobře udržuje pocit spokojenosti. “Šálek mrkvové šťávy poskytuje překvapivé množství bílkovin – více než dva gramy. Poskytuje také asi dva gramy vlákniny. Obě tyto živiny pomáhají udržet vás plnější po delší dobu, “říká Gorin.

To může zlepšit vaši pleť

Chugging H2O může výrazně zlepšit vzhled vaší pokožky, ale také mrkvovou šťávu. Pomůže také rychleji hojit rány. „Kromě vitamínu A je mrkvová šťáva bohatým zdrojem dalšího důležitého antioxidantu zvyšujícího imunitu: vitamínu C,“ říká Samuels. „Vitamin C je důležitý při hojení ran, protože je nezbytný pro produkci kolagenu, hlavního proteinu nalezeného v naší kůži a pojivových tkáních. A jako antioxidant může také pomoci zabránit poškození buněk v těle. “

Může pomoci regulovat váš krevní tlak

Pokud je problém s vysokým krevním tlakem, pití sklenice mrkvové šťávy může být jednoduchým způsobem, jak se dostat zpět pod kontrolu. “Draslík je minerál, který je důležitý pro to, že pomáhá působit proti účinkům sodíku a pomáhá kontrolovat naše hladiny krevního tlaku,” říká Gorin. “Protože mrkvová šťáva je skvělým zdrojem draslíku a poskytuje 689 miligramů na šálek, mohlo by to pro vaše tělo udělat hodně dobrého.”

To může pomoci snížit nadýmání

Není nic horšího, než se vypořádat s případem nadýmání – zvláště když chcete nosit svoje oblíbené džíny. Aby ste se ujistili, že se cítíte nejlépe, Samuelsová doporučuje popíjet mrkvovou šťávu. “Může pomoci snížit nadýmání dvěma různými způsoby: snížením množství břišního plynu, který zažíváte, s pravidelnějším močením,” říká Samuelsová. Píše portál MSN.

Je to skvělý způsob, jak snížit hladinu cholesterolu

Váš krevní tlak není jediná věc, kterou vám mrkvová šťáva pomůže zvládnout. Podle Samuelsové to může také pomoci snížit hladinu cholesterolu. „Mrkvová šťáva obsahuje velké množství draslíku, o kterém bylo prokázáno, že má nepřímý vztah k cholesterolu. Diety s vysokým obsahem draslíku jsou obvykle ty, které snižují hladinu cholesterolu, “říká.

Nevlastníte odšťavňovač, ale chcete využívat výhody mrkvové šťávy? Vyzvedněte tyto zdravé výrobky z mrkvové šťávy. Nezapomeňte si vybrat zeleninové šťávy vyrobené ze 100 procent mrkvové šťávy a neobsahovat přidané cukry, které mohou vést k hladu a chutě.

 

Přejít nahoru