Hvězda změny klimatu Al Gore tvrdil, že v roce 2015 nebude na severním pólu žádný led

V nejteplejším měsíci by prý mělo být až 45 stupňu celsia (Rekord v Tbilisi je 42 stupňů). Připadá Vám zvláštní, že někdo odhaduje teplotu v jednom místě na zemi za 30 let a přitom nedokáže odhadnout, jak bude za 14 dní? Nám také a tak jsme se podívali na to, co tihle „alarmisté“ hlásali v minulosti. Link zde a zde.

Ze všech nejznámější alarmista, který děsil veřejnost globálním oteplováním v minulé dekádě, je zcela jistě bývalý kandidát na prezidenta USA Al Gore. Proč se o něm dnes už moc nedočtete, proč ho odklidili? Protože byly jeho předpovědi zcela mimo.

Tehdy za „potlesku“ klimatologů strašil veřejnost. Ve svém vystoupení v prosinci roku 2008 s vážnou tváří tvrdil, že za pět až sedm let (tedy v letech 2013 – 2015) zcela zmizí led na severním pólu. Pravda je však taková, že tam led máme stále a to i v nejteplejších měsících.

Za posledních 30 let se sice ledová plocha opravdu trošku zmenšila, ale jak lze vidět na obrázku, nejedná se o nic tak obrovského. Že poslední dobou slyšíme stále méně a méně o zatopených městech na pobřežích a straší se spíše celkovým oteplením? Teď už víte proč! Informaci přinesli megazpravy.cz.

Přejít nahoru