Prečo sa Rusi fotia v ochranných oblekoch a plavkách?

V ochrannom obleku je horúco

Dňa 19. mája prišla do práce zdravotná sestra infekčného oddelenia mestskej nemocnice Túla len v transparentnom ochrannom obleku a plavkách. Fotka sestričky sa rýchlo rozšírila na internete. Sestrička vysvetlila, že pracovať v ochrannom obleku je veľmi náročné, pretože je v ňom veľmi horúco. Preto sa rozhodla nosiť len plavky, v ktorých sa jej pracuje pohodlnejšie. Sestrička ale neočakávala, že ochranný oblek je tak priehľadný. Za tento skutok bola potrestaná Regionálnym ministerstvom zdravotníctva.

Podpora kolegov

Mnohí lekári ju však podporili. Poukázali na to, že svoje povinnosti plnila bez porušenia pokynov. Aktivisti zorganizovali aj akciu na podporu sestričky na sociálnych sieťach a to tak, že začali publikovať svoje fotky v transparentných oblekoch a plavkách.

 

Podľa jedného z účastníkov akcie, novinára Leonida Koshmana, je veľmi ťažké pracovať v ochrannom obleku. “Je veľmi horúco, moje okuliare sa zahmlievajú. A ak potrebujete pracovať, je to ešte ťažšie. Preto obrovský rešpekt k lekárom“, povedal a dodal, že pracovať v plavkách nie je nič hanebné.

 

Zdravotnú sestru podporil aj onkológ Dmitrij Petrovský. „Už niekoľko rokov nenosím v operačnej miestnosti pod županom ani košeľu. Pretože v rúšku, župane a zástere je naozaj veľmi horúco, najmä, keď intenzívne pracujete niekoľko hodín bez prestávky“, napísal onkológ na svojom Facebooku.

zdroj: netky.sk

Přejít nahoru