Prezident Donald Trump chce mít moc nad svobodou slova. Chce zakázat sociální média

“Republikáni mají pocit, že platformy sociálních médií zcela potlačují konzervativní hlasy. Musíme je tedy hodně regulovat nebo uzavřít, protože to nemůžeme dovolit, “uvedl Trump ve svém dalším příspěvku na Twitteru ve středu. Zůstalo otevřené, na jakém právním základě může Trump regulovat nebo úplně ukončit odpovídající online služby.

Šéf Facebooku Mark Zuckerberg komentoval ohrožení sociálních médií v rozhovoru pro Fox News. “Cenzurovaná recenze není „rozumnou odpovědí“ pro vládu, která se stará o cenzuru,” řekl. “Pořád se snažím pochopit, co vláda skutečně dělá. Obecně se však rozhodnutí vlády cenzurovat platformu, protože se obává cenzury, nezdá být cestou,“

řekl Zuckerberg v rozhovoru. Twitter odmítl komentovat Trumpovy plány, Google neodpověděl okamžitě na žádost o komentář. Píše portál Welt.de.

Spor mezi americkým prezidentem a službou krátkých textových zpráv začal v úterý: Twitter nejprve zkontroloval dva příspěvky Trumpa v otázce poštovního hlasování a poskytl jim varování před zavádějícími informacemi. Odkaz s modrým vykřičníkem požádal čtenáře, aby získali informace o poštovním hlasování.

Přejít nahoru